Gordejev ja van de Wiel said Belgia MM-etapil 11.koha

Külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste sari jätkus möödunud nädalavahetusel kuulsal Lommeli krossirajal Belgias. Raskel liivarajal tulid Gert Gordejev ja Aivar van de Wiel etapi kokkuvõttes 11. kohale.

Ainsana olidki meie korvipaaridest Belgiasse võistlema läinud Gert Gordejev ja Aivar van de Wiel. Laupäevane kvalifikatsioonipäev ei õnnestunud neil just kõige paremini. A grupi ajasõidus suudeti 14 paari seas välja sõita kümnes ringiaeg. Paremini ei õnnestunud ka kvalifikatsioonisõit ise. Stardist saadi minema üheteistkümnendana ja kogu sõidu jooksul püsisidki mehed samal positsioonil. Viimasel ringil jäid ühed konkurendid raja äärde ja tänu sellele lõpetati sõit kümnendana. Starikohta tähendas see põhisõitudesse aga teisest reast.

Pühapäeval toimunud põhisõitudes olid meie mehd õnneks palju paremas konditsioonis. Avasõidus asusid Gordejev ja van de Wiel stardi järel 18. kohale. Vahepeal langeti juba ka 19. kohale, kuid sõidu teine pool õnnestus väga hästi ja mehed tõusid lõpuks 12. kohale. Sõidu võitsid avaringil alles 22. kohal olnud Etienne Bax ja Ondrej Cermak (Holland/Tsehhi). Teisena lõpetasid Justin Keuben ja Dion Rietman (Holland) ning kolmandana Brett Wilkonson ja Joe Millard (Suurbritannia).

Teises sõidus läks Godejevi ja van de Wieli start kehvasti ja nad jäid päris viimasele kohale. Sõidu jooksul suudeti 25. kohalt lõpuks neljateistkümnendaks tõusta. Oma ülekaalu Lommeli rajal näitasid teises sõidus Bax ja Cermak, kes võtsid esikoha Wilkinsoni ja Millardi ees 21 sekundilise edumaaga. Kolmandana lõpetasid sõidu Koen Hermans ja Ben van den Bogaart (Holland).

Etapi kokkuvõttes teenisid Gordejev ja van de Wiel 16 punkti ja see andis neile 11. koha. Etapivõit läks 50 punktiga Baxile ja Cermakule. Teise koha said 42 punktiga Wilkonson ja Millard ning kolmanda koha 37 punktiga Keuben ja Rietman. Sarja kokkuvõttes on Gordejev ja van de Wiel 67 punktiga 16. kohal. Liidrid on 312 punktiga Vanluchene ja Musset (Belgia/Prantsusmaa), teisel kohal on 287 punktiga Bax ja Cermak ning kolmandal kohal 260 punktiga Hermans ja van den Bogaart.

Järgmine etapp toimub 15-16. juulil Saksamaal Strassbessenbachis.

Belgia GP tulemused

Üldseis

Foto: WSC