Hollandis toimusid EMX85 ja EMX65 klasside euroopa meistrivõistluste poolfinaalid

Nädalavahetusel toimus Hollandis Axeli krossirajal EMX85 ja EMX65 klasside Kesk-Euroopa ja Põhja-Euroopa tsoonide poolfinaal. Mõlemas klassis suutsid mitmed meie sõitjad teenida pääsu finaali, mis toimub 15-16. juulil Tsehhis Loketi krossirajal.

EMX85 klassis läks Hollandisse finaalipääset püüdma kuus meie sõitjat. A grupi ajasõidus oli Travis Leok kaheksas ja Leslie Puller kahekümnekolmas. A grupi kvalifikatsioonisõit ei õnnestunud Travis Leokil kõige paremini, kuid lõpuks suutis ta ikkagi üheksandana lõpetada ja põhisõitudesse pääseda. Puller lõpetas sõidu 22. kohal ja tal tuli veel minna Last Chance sõitu. Seal oli ta üheksas ja sellega oli nädalavahetus Pulleri jaoks lõppenud.

B grupi ajasõidus oli Lucas Leok teine. Enriko Peilman sõitis välja kümnenda aja, Paul Raid 17. aja ja Aston Allas 19. aja. Kvalifikatsioonisõidus tegi tegi Leok super stardi ja ta juhtis mõned ringid. Finishisse jõudis Lucas lõpuks kolmandana. Raid lõpetas sõidu üheksandana ja Allas kahekümneteisena. Peilman diskvalifitseeriti välise abi kasutamise eest. Allasel tuli minna Last Chance sõitu, seal sai ta kolmanda koha ning tagas pääsu põhisõitudesse.

Esimest võistlussõitu alustas hästi Lucas Leok, kuid kohe sõidu alguses ta kukkus ja langes viimaste sekka. Lõpuks suutis Lucas 13. kohale tõusta. Travis Leoki start ebaõnnestus ja esimesel ringil oli ta grupi keskel. Sõidu lõpuks suutis Travis meie parimana kaheksandaks tõusta. Raid lõpetas sõidu 23. kohal ja Allas 32. kohal. Esikoha teenis Dani Heitink, teine oli Jarne Bervoets ja kolmas Dex Kooiker.

Teises sõidus oli stardist meie poistes kõige nobedam taas Lucas Leok. Esimese poole sõidust oli ta esikümne piiril, kuid hea sõidu lõpuga tõusis Lucas kuuendaks. Veelgi vägevama sõidu tegi Travis Leok. Stardi järel jäi ta päris viimaste sekka, kuid see ei takistanud teda lõpuks koguni neljandale kohale tõusmast. Raid lõpetas sõidu kahekümnedana ja Allas kahekümnekuuendana. Esimene oli Bervoets, teine Kooiker ja kolmas Dean Gregoire.

Võistluse kokkuvõttes sai Travis Leok 31 punktiga viienda koha. Lucas Leok oli 23 punktiga üheksas, Paul Raid 1 punktiga kahekümneneljas ja Aston Allas kahekümneüheksas. Parim oli 47 punktiga Bervoets, teine oli 42 punktiga Kooiker ja kolmas 34 punktiga Gregoire. Finaalikoha Tsehhi tagasid 20 parimat.

EMX 65 klassi A grupi kvalifikatsioonisõidus oli meie parimana Enri Lustus kuues. Rasmus Naar sai 12. koha, Erki Raudnagel 16. koha, Robin Arukase 17. koha. Lootus katkestas sõidu ja sai 20. koha. Last Chance sõidu Lootus võitis ja tagas samuti kohe põhisõitudesse.

B grupi kvalifikatsioonisõidus oli Theo Kolts kolmas. Robin Robert Mooses lõpetas üheksandana, Sebastian Kask üheksateistkümnendana ja Kristofer Valk kahekümneteisena.

Esimeses põhisõidus tegi ilusa stardi Kolts, kes teisele kohale asus. Sõidu alguses langes ta korraks ka neljandaks, kuid finishisse jõudis Kolts kolmandana. Väga hea sõidu tegi Lootus, kes esikümne piirilt lõpuks teisele kohale tõusis. Sõidu võitis britt Harry Dale. Lustus oli üheksas, Mooses kaheteistkümnes, Naar kahekümneesimene, Arukase kolmekümneesimene ja Raudnagel kolmekümnekolmas.

Teises sõidus võtsid Kolts ja Lustus korraks kaksikjuhtimise enda kätte. Kahjuks esikolmikusse kummagil jääda ei õnnestunud. Kolts lõpetas sõidu viiendana, Lootus üheteistkümnendana, Lustus neljateistkümnendana, Raudnagel kahekümneviiendana, Mooses kahekümnekuuendana ja Arukase kolmekümneesimesena. Esikoha teenis taas Dale, teine oli Kenzo Jaspers ja kolmas Teunis Spijkerman.

Kokkuvõttes oli meie parim 36 punktiga Kolts (4. koht). Lootus oli 32 punktiga viies, Lustus 19 punktiga kümnes, Mooses 9 punktiga kaheksateistkümnes, Naar 5 punktiga kahekümneesimene, Raudnagel sai 29. koha ja Arukase 34. koha.

Foto: Pictures By Kato