Jörgen-Matthias Talviku tõusis Briti MV 6. etapil poodiumile

Nädalavahetusel toimus Schoolhouse´i krossirajal Briti motokrossi meistrivõistluste eelviimane etapp. MX2 klassi tegi hooaja parima võistluse Jörgen-Matthias Talviku, kes sai etapi kokkuvõttes teise koha. Harri Kullas oli MX1 klassis neljas.

Enne eelviimast etappi MX1 klassis teisel kohal olnud Harri Kullase nädalavahetus ei õnnestunud nii nagu ta soovinud oleks. Ajasõidus viiendat ringiaega näidanud Kullas oli esimeses võistlussõidus stardi järel kuuendal kohal. Ta tõusis kiirelt viiendaks ja enamuse sõidust püsiski Harri viiendal kohal. Viimasel ringil õnnestus Kullasel Evgeny Bobryshevist mööduda ja sõidu lõpetas Harri neljandana. Esikoha teenis Conrad Mewse, teine oli Josh Gilbert ja kolmas Ivo Monticelli.

Teises sõidus tegi Kullas parema stardi, kuid kohe sõidu alguses andis ta mitu kohta ära ja langes viiendaks. Ettepoole tal sõiduga tõusta enam ei õnnestunudki ja finshisse jõudis meie mees samal positsioonil. Taas võtsid kaks esimest kohta Harri suurimad konkurendid hooaja kokkuvõttes. Mewsele kuulus esikoht ja Gilbert oli teine. Kolmandana lõpetas sõidu Bobryshev.

Etapi kokkuvõttes teenis Kullas 34 punktiga neljanda koha. Esikoht läks 50 punktiga Mewsele, teine oli 44 punktiga GIlbert ja kolmas 36 punktiga Bobryshev. Sarja kokkuvõttes langes Kullas kolmandaks. Teiseks tõusnud Gilbertile kaotab ta 8 punktiga. Liidrikohal olevast Mewsest lahutab Harrit 33 punkti.

Harri Kullas: “Midagi oli sõidus puudu. Lähme siit edasi ja loodan uuesti hoo üles leida. Neljas ja viies koht olid hetkel parimad mida teha suutsin.”

MX2 klassis tegi oma hooaja parima esituse Jörgen-Matthias Talviku. Ajasõidus oli Talviku viies. Esimese võistlussõidu algus tal ebaõnnestus. Avaringi järel langes ta kümnendale kohale ning Talviku pidi kõvast vaeva nägema, et kohti parandada. Iga ringiga hakkas meie mees ette poole tõusma ja sõidu keskel õnnestus Talvikul korraks juba kolmandale kohale tõusta. Finishisse jõudis ta siiski neljandana kui Mel Pocock temast möödus. Esikohale tuli Taylor Hammal, teine oli Carlton Husband.

Teises sõidus tegi Talviku tunduvalt parema stardi ja see andis talle võimaluse esimestega kaasa minna. Esimesed paar ringi hoidis Talviku neljandat kohta ja siis tegi ta järjest kaks möödasõitu ning tõusis Elliot Banks Browne´i järele teiseks. Talviku püsis liidri tuules kogu sõidu, kuid mööduda ei õnnestunud ja Jörgen-Matthias lõpetas sõidu teisena. Kolmandana tuli finishisse Hammal.

Etapi kokkuvõttes tuli Talviku 40 punktiga teisele kohale. Esikoha sai 45 punktiga Hammal ja kolmanda koha 38 punktiga Pocock. Hooaja alguses vigastuse tõttu kolm etappi vahele jätnud Talviku tõusis üldkokkuvõttes 106 punktiga üheksandale kohale. MX2 klassi liider on 237 punktiga rootslane Isak Gifting. Teisel kohal on 195 punktiga Hammel ja kolmandal kohal 185 punktiga Banks Browne.

Viimane etapp sõidetakse 10. septembril Oxfordi krossirajal.