Laupäeval võitis Paikusel võimsalt Eemil Pohjola

Paikuse enduro Euroopa meistrivõistluste etapi avapäeva ülekaalukalt kiireim oli soomlane Eemil Pohjola, kes tuli Eestisse sõitma, sest see on ju kodule lähedane võistlus.

Pohjola (Honda) varasemates saavutuste hulka kuuluvad küll nii Euroopa meistritiitel, MM-i neljas koht kui maailmameistrivõistluste võistkondlik pronks, kuid tänavu võistleb ta vaid Soome enduro meistrivõistlustel. Paikusele tuli kiire soomlane, sest miks mitte osaleda tippvõistlusel, mis toimub kodule nii lähedal. Et põhjanaaber suudab endiselt ruttu katseid läbida, näitas see, et järgmine konkurent nii E2 klassis kui üldarvestuses Alex Walton (GasGas, Ühendkuningriik) jäi koguni 29,5 sekundi kaugusele. “Päev läks hästi ja probleeme polnud,” võttis Pohjola oma saavutuse napisõnaliselt kokku. Üldarvestuses oli kolmas ja Junior 2 klassis esimene Diego Haution (Sherco, Prantsusmaa).


Eestlastest sai üldarvestuses parima koha Priit Biene (Husqvarna, Kalev AMK), olles 35. ja oma klassis E2 üheksas. “Alguses olin 5.-6. koha peal, kuid teise ringi endurokatsel eksisin ja kukkusin gaasirulli katki. Tean juba praegu, et see oli enda viga, läksin liiga proovima ja võtsin riski kohas, kus ei oleks tohtinud,” selgitas Biene oma tulemuse tagamaid. “Homme pean seal veidi rahulikumalt võtma ja teised kohad sujuvamaks saama, siis tuleb ka parem aeg.”

Ka Biene ei ole sel hooajal saanud töö tõttu sportlikele saavutustele varasemal määral keskenduda, seetõttu pole ettevalmistus päris see, mida sooviks.

Teise eestlasena Euroopa meistrivõistluste arvestuses osalenud Ragnar Valdstein (GasGas, Kalev AMK) oli täna üldarvestuses 52. ja klassis Senior viies.

Hommikul läks Euroopa meistrivõistluste arvestuses rajale 67 võistlejat ja sama suur number on mootorrattaid täna õhtuks ka kinnises pargis ootamas teise päeva starti homme kell 10. Kahjuks jäi kahel EM-i ja kahel rahvusliku arvestuse võistlejal käimata viimases ajakontrollpunktis ning nende tänane tulemus diskvalifitseeriti.


63 võstlejat startis täna Paikusel ka enduro Eesti ja Balti meistrivõistluste etapile. Jürto Brauer (Beta, Tartu Enduro Klubi) sai klassis Juniors 16+ teise koha leedulase Domas Butkuse (Beta) järel. “Võistlus läks hästi, iga katsega parandasin aega,” ütles Brauer. Esimene koht kadus tema sõnul täna liiva sisse, mis noorele sõitjale pinnasena eriti ei sobi.

73-kilomeetrisel ringil on 3 katset, mida EM-i arvestuse võistlejad läbivad ka homme 3 ning Eesti ja Balti meistrivõistlustel osalejad 2 korda.

Helen Urbaniku fotod reedest ja laupäevast: https://photos.app.goo.gl/1YXBXpRTrBZQuveX7

Live Timing ja ülejäänud tulemused: http://casomeric.cz/enduroonline/index.php?zavod=3549

Võistlusraja kaart koos katsete asukohtadega: https://msport.ee/wp-content/uploads/2023/05/Paikuse_enduro_map_2023.pdf

Enduro Euroopa meistrivõistluste koduleht: https://www.enduroeuropean.com/gare/round3-2023/

Võistluse infoleht Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni kodulehel: https://msport.ee/events/paikuse-enduro-2023/

Enduro Eesti meistri- ja karikavõistluste tulemused: https://results.enduro.ee/standings.php?cup=22