Paikuse enduro tulikuuma teise päeva parim oli samuti Eemil Pohjola

Paikuse enduro Euroopa meistrivõistluste etapi teise, tulikuuma võistluspäeva kiireim oli taas soomlane Eemil Pohjola, kes edestas liivastel radadel toimunud võistlusel ülejäänud 66 konkurenti pea minutiga.

Euroopa meistrivõistluste üldarvestuses oli ka E2 klassis kiireim olnud Pohjola (Honda) järel teine David Abgrall (E3 klassi võitja, Beta, Prantsusmaa) ja kolmandaks tuli Dietger Damiaens (E3 klassi teine, KTM, Belgia).

Samas toimunud Eesti ja Balti meistrivõistluste etapil sai üldvõidu Samuli Puhakainen (E 1 klassi võitja, Beta, Soome), teisel kohal lõpetas endine tuntud Läti krossisõitja Karlis Sabulis (E 3 klassi võitja) ja kolmanda koha sai tema kaasmaalane Edgars Silinš (E 2 klassi võitja, mõlemad Husqvarna).

Priit Biene

Priit Biene (Husqvarna, AMK Kalev) oli täna EM-etapi üldarvestuses 38. ja oma klassis E2 kümnes. Eesti ja Balti MV etapilt läks Bienele täna oma klassis kirja kolmas tulemus. Eksimust nagu eilne kukkumine endurokatsel täna ei olnud, aga selle hooaja vähene ettevalmistus ja tänane ligi 30-kraadine kuumus andis end päeva lõpuks rohkem tunda. “Võistlus oli väga raske,” tunnistas Biene. “Ei teagi, mitu ringi peaks Eestis kohalikul võistlusel tegema, et rajad nii auku läheks, nagu täna siin.”

Ragnar Valdstein

EM-arvestuses teise eestlasena osalenud Ragnar Valdstein (GasGas, AMK Kalev) sai Senioride klassis viienda ja Eesti meistrivõistluste E 40+ klassis kolmanda koha. “Kaloreid sai sel võistlusel oi kui palju põletatud, aga tähtis on see, et tulin tervelt lõpuni ning meie väikeses klubisiseses võistluses õnnestus mul edestada Antti Lainet,” ütles väsinud, kuid rahulolev Valdstein.

Valdsteini, Bienet ja veel paljusid Eesti endurosõitjaid ootab ees sõit ülejärgmisel nädalal algavale Red Bull Romaniacsi 4-päevasele hard endurole Rumeenias, mille nimel on vähemalt Valdstein ka kõvasti trenni teinud.

“Korraldaja vaatenurgast läks võistlus väga hästi,” ütles enduro EM-etapi peakohtunik Sulev Tõnisson, kes on ka korraldajaklubi, Paikuse Motoklubi üks eestvedajaist. Kahe päeva jooksul oli raja ääres palju kaasaelajaid, võistlejatel ei olnud ühtegi tõsisemat kukkumist ning pea kõik rattad jõudsid ka tehniliste probleemideta finišisse. Reeglite rikkumise pärast tuli mõnel võistlejal siiski leppida trahvi või veelgi rangema karistusega.

Nii osalejad kui võistluse žürii jäi katsete ja korraldusega väga rahule ning juba pakuti välja ka mõte korraldada samas maailmameistrivõistluste etapp. “Seda mõtet peab kaaluma, mine tea, kõik on võimalik,” möönis Tõnisson kraadi võrra suurema võistluse ettevõtmise võimalust Pärnumaal.

Toivo Nikopensius

Täna tähistas oma 64. sünnipäeva ka Paikuse motoklubi ja seal juba 42. korda toimunud endurovõistluse hing, Toivo Nikopensius, kellele sõbrad enne võistluse viimast autasustamist üllatuskingi tegid.

Videointervjuud ja kokkuvõtted EMF-i YouTube’i kanalil: https://www.youtube.com/@emftv4656

Helen Urbaniku fotod pühapäevast: https://photos.app.goo.gl/1YXBXpRTrBZQuveX7

EM-etapi detailsemad tulemused: http://casomeric.cz/enduroonline/index.php?zavod=3549

Enduro Eesti meistri- ja karikavõistluste tulemused: https://results.enduro.ee/standings.php?cup=22

Enduro Euroopa meistrivõistluste koduleht: https://www.enduroeuropean.com/gare/round3-2023/

Võistluse infoleht Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni kodulehel: https://msport.ee/events/paikuse-enduro-2023/