MX Liiga etapi Türil võitis Karel Kutsar

Pühapäeval, 16. juulil Toimus Türil Kihli motokeskuses MX Liiga tänavuse hooaja viies etapp. Kõige kiiremas MX Pro klassis teenis kindla esikoha Ameerikast naasnud Karel Kutsar (Estonian Express).

MX Pro klassi ajasõidus olid kaks meest teistest selgelt kiiremad. Nendeks olid Karel Kutsar ja Kaarel Tilk (Sõmerpalu MK). Mõlemas sõidus ei tekkinud võitjad kordagi kahtlust. Kutsar asus startide järel sõite juhtima ning läks teistel koheselt ka eest ära ning võttis kindlad esikohad ja esikoha ka etapi kokkuvõttes. Tilgal tuli avasõidus teise koha eest kõvasti võidelda. See tal siiski õnnestus 2 sekundilise edumaaga Romeo Pikandi (KTL Racing Klubi) ees. Teises sõidus oli Tilga teine kohta juba sama kindel kui Kutsari võit. Kolmandana lõpetas sõidu Joosep Pärn (Pärnu Motoclub).

Üldkokkuvõttes teenis esikoha 120 punktiga Kutsar, teine oli 108 punktiga Tilk ja kolmas 92 punktiga Richard Paat (KTL Racing Klubi). MX Juunioride arvestuses oli parim 120 punktiga Tilk, teise koha sai 100 punktiga Paat ja kolmanda koha 100 punktiga Pikand. MX Pro klassi kokkuvõttes on üldliider 474 punktiga Kutsar, teisel kohal on 401 punktiga Aleksei Vinogradov (Narva SK Energia) ja kolmandal kohal 332 punktiga Juri Vinogradov (Narva SK Energia).

MX B klassi avasõidus liikus rajal kõige kiiremini Stefan Taaber (Kagu MK). Stardi järel oli ta küll viiendal kohal, kuid sõidus keegi talle vastu ei saanud ja Taaber võttis hooaja esimese sõiduvõidu. Teisena tuli finishisse Timmo Mõts (Sõmerpalu MK) ja kolmandana Karl Kiil (KTL Racing Klubi). Teises sõidus pääses Kiil stardi järel juhtima ja oma head positsiooni suutis ta ka kuni sõidu lõpuni enda käes hoida. Terve sõidu oli teisel kohal Mõts. Kohutava stardi teinud Taaber pidi hakkama rivi lõpust tulema, kuid vägeva sõiduga kerkis ta lõpuks koguni kolmandaks.

Etapi kokkuvõttes kuulus esikoht 110 punktiga Kiilile, teise koha sai samuti 110 punktiga Taaber ja kolmanda koha 108 punktiga Mõts. Viie etapi järel on üldliider 497 punktiga Mõts, teisel kohal on 470 punktiga Madis Lepikov (Tõrva Motoklubi) ja kolmandal kohal 461 punktiga Kiil.

MX C klassi arvestuses oli rajal vaid 13 sõitjat. Mõlemas sõidus teenis esikoha Gregor Allikas (Motoextreme), kes tuli ka 120 punktiga etapivõitjaks. Avasõidus alles viies olnud Siim Ihats (Kagu MK) suutis teise sõidu teisena lõpetada ja tänu sellele kuulus talle 96 punktiga teine koht ka päeva kokkuvõttes. Kolmandaks tuli samade punktidega Sten Kuhi (RXT Motoklubi). Sõidud lõpetas Kuhi neljanda ja kolmandana.

Klassi kokkuvõttes on üldliider 472 punktiga Ihats, teisel kohal asub 459 punktiga Kevin Järvpõld (Linnamäe Krossiklubi) ja kolmandal kohal 415 punktiga Kevin Mõts (Sõmerpalu MK).

MX D klass tõi rajale 19 sõitjat. Avasõidus oli tihe konkurents nelja sõitja vahel, kes finishis lõpuks nelja sekundi sisse mahtusid. Esikoha suutis võtta Enari Epro (Linnamäe Krossiklubi), teisena lõpetas sõidu Rasmus Meius (Motoklubi Tallinn) ja kolmandana Hardi Prans (Sõmerpalu MK). Ka teises sõidus käis ülipingeline võitlus esikolmiku kohtade eest. Kogu esikolmik mahtus finishis vaid 0,7 sekundi sisse. Ülinapi võidu teenis taas Epro, teisena lõpetas Prans ja kolmandana Torben Salo.

Etapi kokkuvõttes tuli esimeseks 120 punktiga Epro, teise koha teenis 104 punktiga Prans ja kolmanda koha 96 punktiga Salo. Üldkokkuvõttes on liider 430 punktiga Kagu MK sõitja Andero Pikk. Teisel kohal on 400 punktiga Prans ja kolmandal kohal 361 punktiga Tarvi Taelma.

MX E klassis oli sõitjaid taas nii palju, et moodustati kaks tugevusgruppi. Põhigrupia avasõidus teenis esikoha Kristo Ojaste (Sõmeru Racing), teisena lõpetas Karl Valem KTL Racing Klubi) ja kolmandana Elizaveta Lorents (KTL Racing Klubi). Teises sõidus mahtus kogu esikolmik finishis aga kahe sekundi sisse. Napi võidu teenis Margo Pärnaku (Valga MK), teiseks jäi Valem ja kolmas oli Ojaste.

Etapi kokkuvõttes kuulus esikoht 110 punktiga Ojastele, teise koha sai 108 punktiga Valem ja kolmanda koha 106 punktiga Pärnaku. Pärast viiendat etappi on liider 472 punktiga Romer Kungla (MotoWorks RT), teisel kohal on 452 punktiga Valem ja kolmandal kohal 419 punktiga Pärnaku.

Veretanide 40+ klassi sõidud võitis väga kindlalt Dmitri Vinogradov (Narva SK Energia) ja talle kuulus päeva kokkuvõttes ka esikoht. Avasõidu lõpetas kolmandana Ain Klettenberg (Tihemetsa MK) ja teises sõidus võttis ta teise koha ning see andis talle päeva kokkuvõttes samuti teise koha. Poodiumi kolmandale astmele tõusis Janis Kaljas (Kohila Motospordi Klubi), kes sõitudes oli kuues ja kolmas.

Veteranide 50+ klassi arvestuses käis tihe konkurents kahe lätlase ja Aivo Rabbi (Paikuse Motoklubi). Kui viimastel krossidel on lätlased tihtilugu peale jäänud, siis sel korral oli parem Rabbi. Avasõidu ta võitis ja teises sõidus oli teine ning sellest piisas, et päeva kokkuvõttes esikoht saada. Teise koha sai Janis Mironovs (Läti) ja kolmanda koha Jurijs Kovgers (Läti).

Rajal käisid ka 65cc klassi sõitjad. Põhiklassis teenis esikoha Erki Raudnagel (MTÜ SEK), teise koha sai Andre Sarri (Motoextreme) ja kolmanda koha Karl Enriko Talves (Tihemetsa MK). 65 junioride klassi parim oli Hans Jakob Tasa (Sõmerpalu MK), teise koha sai Rayan Tahk (RedMoto Racing) ja kolmanda koha Raido Vaikmäe (Kagu MK).

Foto: Aivar Rääts