Neli Eesti endurotajat osales Saksamaal hard enduro etapil

Laupäeval, 15. juulil, osales neli Eesti endurotajat Saksamaal HESG Dowatek Hardenduro sarja 4. etapil. Juuniorite klassis startisid Miko Põder ja Timur Kelle ning Seeniorite klassis Rene Jerbach ja Kristjan Kuill.

Põrgukuumuses, kus temperatuur tõusis viludas lausa 33 kraadini, alustas võistlust 149 sõitjat. Esmalt tuli läbida üheringiline Proloog selgitamaks välja stardikoht ühes kahest põhisõidust. Eestlased sattusid kõik teise põhisõitu, mille pikkuseks oli 1 h ja 15 min. Põhisõidu eesmärgiks oli pääseda oma sõidus 30 parema hulka, et kindlustada koht finaalis, ja võimalikult kõrgele kohale, et saaks finaalsõidule võimalikult eest startida. Kõik eestlased täitsid selle eesmärgi ning kindlustasid endale finaalikohad. Finaalis starditi kahekaupa – Rene Jerbach 7. reast, Miko Põder 12. reast, Kristjan Kuill 20. reast ja Timur Kelle 21. reast.

Finaalsõidu pikkuseks oli 55 min + 2 ringi, mis tegi võitja lõpuajaks 1 h ja 16 min.

Eestlaste tulemused olid järgmised:

Miko Põder – üldarvestuse 10. koht ja Juuniorite arvestuses 5. koht

Rene Jerbach – üldarvestuses 16. koht ja Seeniorite arvestuses võitja

Timur Kelle – üldarvestuses 36. koht ja Juuniorite arvestuses 18. koht

Kristjan Kuill – üldarvestuses 38. koht ja Seeniorite arvestuses 6. koht

Kui teistele eestlastele oli see juba päris mitmes välisvõistlus, siis Timur Kelle osales välisvõistlusel esimest korda ja sai oma debüüdil väga hästi hakkama. Lisaks heale kohale finaalis viis ta Saksamaalt kaasa ka hulgim kogemusi rahvusvahelisest võistlusest ja selle eripäradest.

Juuniorid aitas Saksamaale ja tagasi Piksepini Heategevusfond Urmas Peegeli vedamisel, mis on loodud just selleks, et anda tublidele hard endurot harrastavatele noortele rahvusvahelisi kogemusi ja motivatsiooni areneda sel alal tugevamaks.