Toilas Pühajõe krossirajal toimub juuli lõpus põnev motonädalavahetus

Toilas Pühajõe krossirajal toimub 29.-30. juulil pikk motonädalavahetus, mille jooksul korraldatakse kaks krossi ja üks enduro ning laupäeva õhtul saab nautida ka kontserti.

Pühajõe motoklubi korraldab 29. juulil Eesti noorte motokrossi karikavõistluste (ENKV) III etapi ning sama võistluse käigus toimub ka Ida-Viru karikavõistluste II etapp. Ida-Viru MX – Viimases, MX Open klassi arvestuses saavad osaleda võistlejad, kes on pärit või elavad praegu Ida-Virumaa vallas.

Pühajõe Offroad ja Enduro toimuvad samuti laupäeval, 29. juulil ja startide algus on 19:00. Võistlus toimub tähistatud rajal, mis sisaldab erinevaid elemente (kraavid, tõusud, langused, rehvid jne). Kõikidel takistustel saab kasutada ka ümbersõitu. Võistlusrada on läbitav iga tasemega sõitjale, kasutada võib nii enduro kui krossimootorrattaid. Mootorratastele on kolm klassi: Enduro Pronks, Enduro Hõbe ja Enduro Kuld. Sõitude pikkus 7 min + 1 ring (ja sõite toimub kolm), neile järgneb Superfinaal, kus saavad osaleda kõik soovijad.

Lisaks toimub neljarattalistele 45-minutiline Offroad võistlus, kus saavad osaleda Offorad Autod, ATV-d ja UTV-d.

Laupäeva õhtu lõpetab ansambel Köömes, kelle kontsert algab kell 21:00.

ENKV etapile ja Offroadile-Endurole registreerimine ning võistluste juhendid EMF-i kodulehel: https://msport.ee/events/enkv-iv-etapp-ida-viru-cup-ii-etapp-toilas/?occurrence=2023-07-29

Pühapäeval, 30. juulil toimub samas MX Liiga VII ja KV/Quadi karikasarja V etapp.

Etapile registreerimine ja võistluse juhend EMF-i kodulehel: https://msport.ee/events/toila-mx-liiga/?occurrence=2023-07-30

Startide algus on mõlemal päeval kell 11:00. Nädalavahetuse pilet pealtvaatajale maksab 10 eurot. Pilet kehtib kaks päeva ja sisaldab kõiki Pühajõe krossirajal toimuvaid üritusi. Muuhulgas saavad väikesed lapsed mõlemal päeval tasuta sõita Strideri jooksuratastega.