Gordejev ja van de Wiel tulid Saksamaal 16. kohale

Külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste üheksas etapp toimus möödunud nädalavahetusel Saksamaal Strassbessenbachis. Gert Gordejev ja Aivar van de Wiel jõudsid finishise vaid ühes sõidus ja said etapi kokkuvõttes 16. koha.

Nädalavahetust alustasid Gordejev ja van de Wiel A grupis ajasõidu üheksanda kohaga. Kvalifikatsioonisõit õnnestus neil natuke paremini ja finishisse jõudsid nad kaheksandana. See tagas neile viimasena koha esimesse stardiritta.

Esimeses võistlussõidus tegid Gordejev ja van de Wiel korraliku stardi, kuid sõidus hakkasid nad kohti loovutama. Sõidu keskel oli nad 15. kohal, kuid siis toimus neil kokkupõrge teise korvipaariga ning sõit tuli pooleli jätta. Mehed jäid ise õnneks terveks ja said osaleda teises sõidus. Avasõidu võitsid Koen Hermans ja Ben van den Bogaart (Holland), teise koha said Etienne Bax ja Ondrej Cermak (Holland/Tsehhi) ning kolmanda koha Marvin Vanluchene ja Nicolas Musset (Belgia/Prantsusmaa).

Teises sõidus õnnestus meie meestel sõit palju paremini ja lõpuks võideldi endale välja üheteistkümnes koht. Võidu teenisid Etienne Bax ja Ondrej Cermak, teisena tulid finishisse Hermans ja van den Bogaart ning kolmandana Vanluchene ja Musset.

Etapi kokkuvõttes said Gordejev ja van de Wiel 10 punktiga 16. koha. Etapivõidu teenisid 47 punktiga Bax ja Cermak, teised olid 47 punktiga Hermans ja van den Bogaart ning kolmandad 40 punktiga Vanluchene ja Musset. Sarja kokkuvõttes on Gordejev ja van de Wiel 77 punktiga kuueteistkümnendal kohal. Liidrikohta hoiavad 352 punktiga Vanluchene ja Musset, teisel kohal on 334 punktiga Bax ja Cermak ning kolmandal kohal 307 punktiga Hermans ja van den Bogaart.