Hannes Soomerile IDM-i neljandalt etapilt kolmas ja kümnes koht

Schleizi „kolmnurk“ on maalilistele küngastele maha veetud ringrada, mida iseloomustavad voolavad kurvid, suurte turvatsoonide puudumine ja arvestatavad kõrguste vahed. Juulikuu eelviimasel nädalavahetusel võõrustas see kompleks Saksamaa meistrivõistluste neljandat etappi mootorrataste ringrajasõidus, kus asus starti ka Hannes Soomer (Honda, Enemat Enos Motorsport), kelle pühapäevane sooritus meenutas mõneti sõitu Ameerika mägedel.

Esimeses sõidus tegi neljandalt positsioonilt alustanud Soomer väga hea lähte, leides end juba enne esimesse kurvi sisenemist võistlejate rivieesotsast, mida tal tuli vedada üle poole läbitud ringidest. Siis kukutasid paar sõiduviga ta neljandale kohale, ent sinisel Hondal kihutaval Soomeril õnnestus enne sõidu lõppemist võidelda end tagasi kolmandaks. Pööratud järjestusega teises sõidus nii hästi ei läinud ja seitsmendana alustanud Soomer ületas finišijoone kümnendal kohal.

„Esimeses sõidus plaanisin püsida kiiremate tuules, et seeläbi rada paremini selgeks õppida, ent endalegi ootamatult leidsin end hoopis liidripositsioonilt, mis pudenes käest siis, kui jätsin pidurdamise liialt hiliseks,“ nentis Hannes finišis. „Antud rajal loeb eelnev kogemus väga palju – mida meil polnud – ja lisaks sobis see kiirete ümberistumistega ringrada meie ratta seadistustega kõige vähem, sest meie trumpideks on pigem hiline pidurdamine ja kurvidest välja kiirendamine.“

„Teise sõitu läksime sarnaste seadistustega, ent siis oli ilm nii palju muutunud, et korraga ei olnud rattal enam mingit pidamist. Käisin konkurendi äpardunud möödumiskatse tõttu korra ka põllul ja pärast seda hoidsin üsna madalat profiili, sest suuremad riskid oleks tähendanud pidamise kaotamist ja selleks hetkeks ei olnud kõrgete kohtade püüdmine enam reaalne plaan. Meil tuleb nüüd seadistustega pisut tööd teha ja valmistuda järgmiseks etapiks.“

Meistrivõistluste üldkokkuvõttes jätkab klassis IDM Superbike liidrina neljanda etapi esimese sõidu võitja Florian Alt (Honda), kellel on ette näidata 165 punkti. Hannes Soomer on 100 puntiga punktitabelis teine ja talle hingab kuklasse Ukraina sõitja Ilya Mikhalchik (BMW), kes võitis neljanda etapi teise võistlussõidu. Viies etapp leiab aset augusti alguses Austrias Red Bull ringil (06.08) ja seejärel näeb Hannest Suurel Võidusõidul (Estonian Grand Prix 2023, 11.-12.08).

Vaata tänaseid sõite järele: https://www.youtube.com/watch?v=pojIoHvd-90

Fotod IDM_Dino Eisele ja Bjoern Gramm