Joosep Pärn võitis MX Liiga etapi Tihemetsas, külgvankritel olid parimad Reesna ja Niitsoo

Laupäeval 22. juulil toimus Tihemetsas MX Liiga täanuvse hooaja kuues etapp. Lisaks oli seal kavas ka külgvankrite ja quadide EKV 4. etapp. Soolode kõige kiiremas Pro klassis teenis esimese esikoha Joosep Pärn. Külgvankritel võitsid etapivõidu Tanel Reesna ja Sten Niitsoo.

Kuna Eesti tugevamad sõitjad olid nädalavahetusel Lommelis, siis andis see Tihemetsas võimaluse teistele esikoha eest võidelda. Avasõidus asusid stardi järel liidriteks Jan Jakobson (Tihemetsa MK) ja Joosep Pärn (Pärnu Motoclub). Jakobson sai sõitu mõne ringi juhtida, kuid siis asus Pärn sõidu liidriks. Kahekesi sõideti teistel eest ära ja ratas-rattastuldi ka finishisse. Pärn võttis napi sekundilise edumaaga võidu Jakobsoni ees. Kolmandana lõpetas sõidu Mikk Martin Lõhmus (HRC Eesti Racing Team).

Teist võistlussõitu asus juhtima Kairo Katkosilt (RedMoto Racing). Pärna start ebaõnnestus ja tal tuli tagantpoolt tulema hakata. Rajal liikus aga Pärn selgelt kõige kiiremini ja mõne ringi jooksul möödus ta Lõhmusest, Jakobsonist ja Katkosiltist ning asus sõidu liidriks. Pärn suutis seejärel teistel ka eest ära minna ning võttis lõpuks kindla esikoha. Teisena lõpetas sõidu Jakobson ja kolmandana Lõhmus.

Üldarvestuses teenis esikoha 120 punktiga Pärn, teine oli 108 punktiga Jakobson ja kolmas 100 punktiga Lõhmus. MX Junioride arvestuses järgnes Pärnale ja Lõhmusele Romeo Pikand. Üldarvestuss jätkab sarja liidrina Karel Kutsar, vaid punktiga kaotab talle Aleksei Vinogradov.

Külgvankrite avasõidus pidasid maha vägeva lahingu esikohale Tanel Reesna ja Sten Niitsoo (Motoextreme) ning Roberts Lihtsa ja Markus Lina (Kagu MK). Lihtsa ja Lina asusid stardi järel liidriteks ning Reesna ja Niitsoo neid jälitama. Kogu sõidu jooksul survestasid Reesna ja Niitsoo liidreid, kuid mööduda neil noorematest konkurentidest lõpuks ei õnnestunudki ja esikoha teenisid Lihtsa ja Lina. Kolmandana lõpetasid sõidu Ülar Karing ja Oliver Sebastian Lamp.

Teist sõitu asusid stardi järel taas juhtima Lihtsa ja Lina, kuid sel korral õnnestus Reesnal ja Niitsool neist üsna kiiresti mööduda. Esikolmik püsis seejärel pikka aega muutumatuna kuni Lihtsa ja Lina sõiduvea tegid ning Karing ja Lamp neist mööda pääsesid. Sõiduvõidu võtsid lõpuks Reesna ja Niitsoo, teisena lõpetasid Karing ja Lamp ning kolmandana Lihtsa ja Lina.

Etapi kokkuvõttes tulid esikohale 47 punktiga Reesna ja Niitsoo, teise koha said 45 punktiga LIhtsa ja Lina ning kolmanda koha 42 punktiga Karing ja Lamp. Veteranide klassi arvestustes olid parimad Janek Soidla ja Krister Kindel (Motoklubi Lääne), teise koha said Märt Arula ja Andris Macs (Kose AMK) ning kolmanda koha Andres Angerjas ja Kardo Sarapik (Linnamäe Krossiklubi).

Quadidel võttis avasõidus ülekaaluka esikoha Rasmus Sõna (Äksi39Team). Sõidu lõpuks kerkis neljandalt kohalt teiseks Mihkel Salujõe (HRC Eesti Racing Team) ja kolmandana lõpetas sõidu Sigmund Villumson. Teine võistlussõit kulges üsnagi samas taktis. Esikoha teenis taas Sõna, teiseks tõusis jälle Salujõe ja kolmandana lõpetas Villumson.

Esikoha teenis 50 punktiga Sõna, teine oli 44 punktiga Salujõe ja kolmas 40 punktiga Villumson. Quad B klassis oli parim 50 punktiga Kevin Raun (SK Yamaha Keskus), teise koha sai 44 punktiga Janar Perv (SK Yamaha Keskus) ja kolmanda koha 40 punktiga Martten Tintso (Äksi39Team). Veteranide arvestuse parim oli Rene Tarend (Sõmerpalu MK), teise koha sai Olari Saarme (Sõmerpalu MK) ja kolmanda koha Janek Vernik (SK Yamaha Keskus).

Teiste klasside tulemused on siin https://speedhive.mylaps.com/Events/2312374

Foto: Aivar Rääts