In Memoriam Margus Ostnik

Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon mälestab varalahkunud Margus Ostnikku (1964-2023), kes on kaasa aidanud paljude võistluste korraldamisele ja pikka aega juhtis supermoto komisjoni tööd.

Margus Ostniku mootorispordi armastus sai alguse Jaanikese motokeskusest, kuhu isa ta endaga kaasa võttis juba siis, kui ta oli alles väike poiss, aidates viia tulemusi ajavõtubussist kommentaatorile ja teadetetahvlile ning abistada muudes asjades. Kohtunikukarjääri alustas Ostnik samuti Jaanikeses, kõigepealt lipukohtunikuna ja hiljem stardi-finiši kohtuniku tööd tehes. Viimast ülesannet täitis Ostnik ka Jaanikeses toimunud külgvankrite MM-etappide ajal 2000ndate alguses.

Lisaks tegeles Ostnik rajakohtunike brigaadi kokkukutsumise ja töö organiseerimisega. Kohtunikutööd käis ta tegemas üle kogu Eesti suurematel ja väiksematel sündmustel.

Supermoto juurde jõudis Ostnik kohe, kui see uus ala 2000. aasta paiku Eestis arenema hakkas. Esialgu tegi täitis ta ka supermoto võistlustel stardi-finiši kohtuniku ülesandeid, hiljem oli juba peakohtunik. Pikki aastaid oli Ostnik EMF-i supermoto komisjoni liige ja esimees ning aitas korraldada nii Eesti meistrivõistluste kui Eestis toimunud maailmameistrivõistluste etappe koos teise selle ala eestvedaja, Ivar Kiiliga, ja ka omapäi. Sellele lisandus supermoto rahvuskoondisega seotud tegevuste koordineerimine kõigil supermoto komisjonis oldud aastatel ja kui oli võimalus võistlejaid Rahvuste supermotole saata.

Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon avaldab lahkunu lähedastele sügavat kaastunnet.

Margus Ostniku ärasaatmine toimub sel reedel, 28. juulil kell 11:30 Pärnamäe krematooriumis.