Kevin Saar Ameerikas taas esikümnes

ATV Pro motokrossi sarja üheksas etapp toimus eelmisel nädalavahetusel Briarcliffi krossirajal. Eelmisel etapil poodiumile jõudnud Kevin Saar lõpetas seekordse etapi kaheksandana.

Ajasõidus üheksandat aega näidanud Saar oli seekord mõleas sõidus hädas startidega ning pidi sõite tagantpoolt alustama. Sõitudes liikus ta aga hästi ning avasõidu lõpetas Saar üheksandana ning teise sõidu kaheksandana. Etapi kokkuvõttes tuli Saar kaheksandaks. Mõlemad sõidud võitis sarja üldliider Joel Hetrick, kes sellega ka hooaja kokkuvõttes esikoha endale kindlustas. Teise koha sai etapi kokkuvõttes Chad Wienen, sõitudes oli ta kolmas ja neljas. Poodiumi kolmandale astmele tõusis Nicholas Gennusa, kes avasõidu seitsmendale kohale teises sõidus teise koha punktid lisas.

Üldarvestuses on Saar 187 punktiga üheksandal kohal. Tiitli kindlustanud Hetrickul on koos 395 punkti. Teisel kohal on 340 punktiga Bryce Ford ja kolmandal kohal 321 punktiga Wienen.

Päev hiljem peetud nõrgemas Pro-AM klassis võitis Saar mõlemad sõidud ning võttis etapivõidu. Klassi kokkuvõttes on ta jagamas teist ja kolmandat kohta 134 punktiga. Esikohast lahutab Kevinit vaid üheksa punkti.

Kevin Saar: “Pro võistluspäev 22.07
Kvalifikatsioonides sain kirja 9. ringiaja. Sõitudes ei olnud stardid kõige paremad ja pidin oma kohad välja võitlema. Sõitudes olin 9-8 ja etapi kokkuvõttes 8. koht. Enda enesetunne oli hea ja olen rahul. Esimestel ringidel pean olema agressiivsem ja tegema trajektoori valikutel paremaid otsuseid.
Pro-Am võistluspäev 23.07
Kvalifikatsioonis sõitsin välja kiireima ringiaja, mis on hooaja esimene ajasõidu võit. Esimeses sõidus sain stardivõidu ja sain turvalise edu sisse. Teises sõidus oli start kehv ja alustasin top10 piirimail. Iga ringiga võitlesin ette poole ja paar ringi enne lõppu sain ka liidri kätte. Õnnestus mööduda ja võtta 1-1 tulemusega etapivõit.
Kokkuvõttes väga positiivne võistlus. Tunnen arengut nii sõidus kui ka mentaalses pooles. Jätkan treeninguid, et teha järgmised edusammud!”

Viimane etapp toimub kahe nädala pärast Loretta Lynni krossirajal.