Krestinov ja Talviku tegid Soome MM-etapil ilusad tulemused

Motokrossi maailmameistrivõistluste neljateistkümnes etapp sõideti möödunud nädalavahetusel Soomes Vantaa krossirajal. Läbi ajaloo on olnud Vantaa rada eestlastele üsna edukas ja ka tänavusel MM-etapil suutsid meie sõitjad seal ilusaid tulemusi näidata. Kuninglikus MXGP klassis rajal käinud Gert Krestinov teenis etapi kokkuvõttes 16. koha. Jörgen-Matthias Talviku tuli MX2 klassis 10. kohale.

Laupäeval toimunud ajasõidus 13. koha saanud Krestinov teenis kvalifikatsioonisõidus kuueteistkümnenda koha. Kvalifikatsioonisõidus võttis maksimumpunktid sarja üldliider Jorge Prado (Hispaania, GASGAS). Teise koha sai Romain Febvre (Prantsusmaa, Kawasaki) ja kolmanda koha Ruben Fernandez (Hispaania, Honda).

Esimeses võistlussõidus pääses Krestinov stardi järel 16. kohale. Enamuse sõidust püsiski Gert seejärel samal positsioonil. Sõidu lõpus õnnestus ta koha võrra kõrgemale tõusta ja finishisse jõudis Krestinov 15. kohal. esikoha teenis Febvre, teine oli Jeremy Seewer (Šveits, Yamaha) ja kolmas Prado.

Teist sõitu alustas Krestinov veelgi paremini, ta pääses neljateistkümnendale kohale. Sõidu keskel tõusis Gert juba 13. kohale ja seda positsiooni hoidis ta pikka aega. Sõidu lõpus kahjuks Krestinovl hoog natuke rauges ja ta langes lõpuks 17. kohale. Esikoha teenis Prado, teine oli Febvre ja kolmas Glenn Coldenhoff (Holland, Yamaha).

Etapi kokkuvõttes tuli Krestinov 10 punktiga 16. kohale. Etapivõidu teenis 47 punktiga Febvre, teine oli 45 punktiga Prado ja kolmas 38 punktiga Coldenhoff. Sarja kokkuvõttes on Prado edu Febvre ees 98 punkti. Kolmandal kohal on Seewer, kes kaotab liidrile 170 punktiga.

MX2 klassis oli teist etappi järjest võistlustules Jörgen-Matthias Talviku. Ajasõidus näitas Talviku 12. aega ja kvalifikatsioonisõidus õnnestus välja sõita tal 11. koht. Kvalifikatsioonisõidu võitis Simon Laengenfelder (Saksamaa, GASGAS), teine oli Sacha Coenen (Belgia, KTM) ja kolmas Jago Geerts (Belgia, Yamaha).

Esimeses võistlussõidus Talviku start ebaõnnestus, kuid avaringiga suutis ta oma kohta kõvasti parandada ning ta võttis sisse 13. positsiooni. Sõidu keskel suutis Talviku veel kahe koha võrra tõusta ja finishisse jõudis ta 11. kohal. Esikoha teenis sarja liider Andrea Adamo (Itaalia, KTM), teine oli Laengenfelder ja kolmas Liam Everts (Belgia, KTM). Kohe sõidu alguses kukkus sarjas teist kohta hoidnud Geerts, kes pidi sõidu murtud rangluu tõttu ka katkestama. See oli valus löök belglasele, kes oli jõudnud punktitabelis liidri järele, kuid nüüd peab ta taas mõni aeg võistlusi kõrvalt vaatama.

Teise sõidus algus ei läinud Talvikul taas kõige paremini ja ta oli võistlejaterivi lõpus. Kõva tööga tõusis ta sõidu keskel 13. kohale, kuid siis tuli kukkumine ja Talviku langes 17. kohale. Talviku hakkas uuesti pingutama ja tugeva sõidu lõpuga tõusis ta lõpuks 11. kohale. Võitja oli taas Adamo, teine oli Laengenfelder ja kolmas Lucas Coenen (Belgia, Husqvarna).

Etapi kokkuvõttes teenis Talviku 20 punktiga 10. koha. Etapivõit läks 50 punktiga Adamole, teine oli 44 punktiga Laengenfelder ja kolmas 38 punktiga Everts. Sarja üldarvestuses on Adamo edu nüüd vigastada saanud Geertsi ees 60 punkti. Kolmandal kohal asub Everts, kes jääb liidrist maha 87 punktiga.