MX Liiga etapi Toilas võitis Aleksei Vinogradov

MX Liiga 7. etapp toimus möödunud nädalavahetusel Toilas Pühajõe krossirajal. Etapile oli kohale tulnud kahjuks rekordiliselt vähe sõitjaid. MX Pro klassis teenis esikoha Aleksei Vinogradov.

MX Pro klassi arvestuses käis Toilas rajal vaid kolm sõitjat. Nendeks olid Aleksei Vinogradov (Narvas SK Energia) ja Tanel Rauk (Jõhvi Motoklubi) ning Jüri Triisa (RedMoto Racing). Triisa päev lõppes kiirelt avasõidus ja nii jäi võistlema vaid kaks sõitjat. Mehed pidasid esikohale siiski kõva lahingu. Avasõidus suutis Rauk Vinogradovit edestada, kuid teises sõidus oli olukord vastupidine ja nii läks esikoht Vinogradovile, Rauk lõpetas võistluse teisena.

MX Junioride klassis osales kaheksa sõitjat ja selles arvestuses võitis mõlemad sõidud Richard Paat (KTL Racing Klubi). Päeva kokkuvõttes tuli teisele kohale Tristan Uiga (KTL Racing Klubi) ja kolmandale kohale Juri Vinogradov (Narva SK Energia).

MX B klassis võttis mõlemas sõidus esikoha Robin Raudsepp (Roosna-Alliku Motoklubi) ja talle kuulus esikoht ka etapi kokkuvõttes. Mõlemad sõidud lõpetas teisena 85cc tsikliga sõitnud Enriko Peilman (RedMoto Racing) ja kolmandana Karl Kiil (KTL Racing Klubi).

MX C klassis käis rajal kõigest 7 võistlejat. Mõlema sõidu võiduga teenis päeva kokkuvõttes esikoha Gregor Allikas (Motoextreme). Kahel korral oli teine Marten Tint (Kagu MK). Kolmanda koha sai avasõidus kolmas olnud ja teises sõidus neljas Allar Keerme (Jõhvi Motoklubi).

Ka MX D klassis jäi osalejate arv alla kümne. Klassi liider Andero Pikk (Kagu MK) võitis mõlemad sõidud ja teenis etapi kokkuvõttes esikoha. Teiseks tuli Tarvi Taelma (RXT Motoklubi) ja kolmandaks Rasmus Arukase (Pärnu Motoclub).

Päeva kõige suurema osalejate arvuga oli MX E klass, kus rajal käis 26 võistlejat. Etapivõidu teenis Ahti Tull, kes mõlemad sõidud teisena lõpetas. Avasõidus ebaõnnestunud Margo Pärnaku (Valga MK) suutis teise sõidu võita ja tänu sellele tõusis ta poodiumi teisele astmele. Kolmanda koha sai mõlemad sõidud kolmandana lõpetanud Karl Valem (KTL Racing Klubi).

Veteranide 40+ klassi võistlussõidud võitis sarja liider Dmitri Vinogradov (Narva Motoklubi). Teisena lõpetas mõlemad sõidud Ain Kletenberg (Tihemetsa MK) ja kolmandana Janis Kaljas Kohila Motospordi Klubi). 50+ klassis tuli võitjaks Priit Laur (Linnamäe MK), teise koha sai Jaak Suur (Kagu MK) ja kolmanda koha Deniss Ganzen (Narva MK).

Külgvankritele ja quadidele oli Toilas kavas Eesti karikavõistluste etapp. Külgvankritel valitsesid mõlemaid sõite Robert Lihtsa ja Markus Lina (Kagu MK). Teised olid mõlemas sõidus Ülar Karing ja Oliver Sebastian Lamp (RXT Motoklubi). Poodiumi kolmandale astmele tõusid Kevin ja Kenny Vahter (Kose AMK). Sõitudes olid Vahterid kolmandad ja neljandad.

Külgvankrite veteranide klassi parimad olid Janek Soidla ja Krister Kindel (Motoklubi Lääne). Teise koha said Ivo ja Ralf Kütt (Püssi Motoklubi) ning kolmanda koha Andres Angerjas ja Kardo Sarapik (Linnamäe Krossiklubi). Veteranide 55+ klassi esikoha said Sverre Lamp ja Indrek Aljes (Motospordiklubi GasGas). Teised olid Segei Ivanov ja Karl Vahur Vingissaar (Motospordiklubi GasGas) ning kolmandad Mika Hietala ja Valtteri Mäki (Soome).

Quadide võitis esikohad mõlemas sõidus Rasmus Sõna (RedMoto Racing). Teise koha teenis kahel korral teine olnud Sigmund Villumson ning kolmanda koha Mihkel Salujõe. Quad B klassi kiireim oli Kevin Raun (SK Yamaha Keskus), teise koha sai Ruben Vestung (RedMoto Racing) ning kolmanda koha Martten Tintso (Äksi39Team). Veteranide arvestuses võitis Olari Saarme (Sõmerpalu MK), teine oli Rene Tarend (Sõmerpalu MK) ja kolmas Janek Vernik (SK Yamaha Keskus).