Pühajõe krossirajal toimus ENKV 3. etapp

Laupäeval 29. juulil toimus Toilas Eesti Noorte Karikavõistluste kolmas etapp. Kõige kiiremas noorteklassis 85cc võttis etapivõidu Lucas Leok (Sõmerpalu MK).

85cc klassi hommikune ajasõit näitas, et suurfavoriit võidule on Lucas Leok. Kuna tema suurim konkurent kodus Travis Leok oli samal ajal võistlemas Lätis, siis tuli Lucasel natuke kergem võistluspäev. Esimest võistlussõitu juhtiski Leok algusest kuni lõpuni. Sama kindla teise koha teenis avasõidus Enriko Peilman (RedMoto Racing). Kolmandat kohta hoidis mõnda aega enda käes Aston Allas (RedMoto Racing), kuid sõidu keskel tõusis kolmandaks Paul Raid (Sõmerpalu MK). Raid tuligi lõpuks kindlalt kolmandana üle finishijoone.

Teises sõidus ei andnud Leok teistele taas võimalust ja alates stardist hakkas ta järgnevatega vahet suurendama ning teenis jälle kindla esikoha. Sama kindlalt olid teises sõidus paigas juba sõidu algusest ka teine ja kolmas koht. Peilman lõpetas sõidu jälle teisena ja Raid kolmandana.

Etapi kokkuvõttes võttis esikoha 50 punktiga Leok, teine oli 44 punktiga Peilman ja kolmas 40 punktiga Raid. Junioride arvestuses oli parim Leok, teine Allas ja kolmas Karl Sander Aedla (RedMoto Racing).

65cc klassis hoidis avasõidus stardist kuni finishini esikohta enda käes Theo Kolts (Pärnu Motoclub). Vägeva sõidu tegi lõpuks teisena lõpetanud Robin Robert Mooses (Eesti Motospordi Akadeemia). Moosese start ebaõnnestus ja avaringil oli ta alles esikümne piiril. Kuid sõidus oli ta piisavalt kiire, et lõpuks Koltsi seljataha teisele kohale tõusta. Kolmandana tuli finishisse Enri Lustus (Sõmerpalu MK).

Kolts oli vankumatu ka teises sõidus. Stardi järel haaras liidrikoha enda kätte ja seda hoidis ta kuni sõidu lõpuni. Teine oli sõidu alguses Lustus ja kolmas Mooses. Mõne ringi järel suutis Mooses konkurendist mööduda ja ta lõpetas sõidu teisena. Lustus tuli finishisse kolmandana.

Etapivõidu teenis 50 punktiga Kolts, teise koha sai 44 punktiga Mooses ja kolmanda koha 40 punktiga Lustus. Junioride arvestuses oli Koltsi järel teine Rasmus Näär (LL Racing) ja kolmas Kristofer Valk (Sõmeru Racing).

50cc klassis on sel hooajal Eestis kindlaid sõite näidanud Ruben Tees (LL Racing) ja erandiks ei olnud ka Toila võistlus. Avasõidus võttis Tees järgnevate ees taa ülekaaluka esikoha. Teisena lõpetas sõidu lätlane Daniils Hohlovs ja kolmandana Ron Tiisler (Kagu MK). Teises sõidus oli esikolmik finishis sama nagu avasõidus.

Etapi kokkuvõttes sai esikoha 50 punktiga Tees, teine oli 44 punktiga Hohlovs ja kolmas 40 punktiga Tiisler.

50 Mini klassis tegi poistele tuule alla Kristiina Reintam (RedMoto Racing). Ta võitis mõlemad sõidud ja teenis 50 punktiga esikoha. Avasõidu lõpetas teisena Robin Vahter (RedMoto Racing) ja kolmandana Sebastian Ojassalu (Kiilimoto). Teises sõidus vahetasid poisid omavahel kohad ja nii sai etapi kokkuvõttes teise koha 42 punktiga Ojasssalu ja kolmanda koha samade punktidega Vahter.

50PW klassis oli rajal kaks sõitjat. Esikoha teenis Devon Pilv (Pilv Racing Team) ja teise koha sai Reian David Kosemets (Carma Motoklubi).

Pitbike MX klassis olid kohal kõik meie selle hooaja kiiremad. Avasõidus teenis ülekaaluka võidu Claus Oliver Pajuri (Motoextreme). Teise koha peale võitlesid Juss Maidla (Kagu MK) ja Marko Lepik (Motoextreme). Peale jäi suuremate kogemustega Lepik. Teist sõitu juhtis alguses Matis Heinpõld (Viljandi Motospordiklubi), kuid varsti oli liider taas Pajuri, kes lõpuks ka võidu võttis. Heinpõld lõpetas sõidu teisena ja Maidla kolmandana.

Pitbike MX klassi arvestuses teenis esikoha kokkuvõttes 50 punktiga Pajuri, teine oli 42 punktiga Heinpõld ja kolmas 42 punktiga Maidla. 35+ klassi arvestuse parim oli 50 punktiga Lepik, teise koha sai 44 punktiga Romet Ahi (Kohila Motospordi Klubi) ja kolmanda koha 40 punktiga Meelis Liivarand (Toila Automoto Klubi). Junioride arvestuse parim oli Oliver Kalle (Viljandi Motospordiklubi) ja teine Henry Küper (Viljandi Motospordiklubi).

Pitbike 88 Semi klassis teenis esikoha 47 punktiga Oliver Mõttus (Abja Tehnikaring). Sõitudes oli Mõttus teine ja esimene. Teise koha sai kokkuvõttes 45 punktiga Kristo Hint (Viljandi Motospordiklubi). Sõidud lõpetas Hint esimese ja kolmandana. Poodiumi kolmandale astmele tõusis Kristel Raba (Viljandi Motospordiklubi).

Pitbike 88 Semi Junioride klassi esikoha teenis 50 punktiga mõlemad sõidud võitnud Samuel Sarv (Viljandi Motospordiklubi). Teise koha sai 44 punktiga Rasmus Konrad Bristol (Abja Tehnikaring) ja kolmanda koha 36 punktiga Aleksander Hüva (Viljandi Motospordiklubi).

Quad Junioride ja Quad 100 klassi ühised võistlussõidud võitis Ruben Vestung (RedMoto Racing). Vestung oligi ainus Junioride klassi sõitja esikoht läkski seal talle. Quad 100 klassi arvestuses oli mõlemas sõidus parim Pätrik Ilm (Linnamäe Krossiklubi). Teise koha teenis 44 punktiga Martin Kähr (Kagu MK) ja kolmanda koha 40 punktiga Brent Saul (RedMoto Racing).

ATV Laste klassi esikoht läks 45 punktiga lätlasele Roberts Valdmanisele. Avasõidus oli ta kolmas ja teise sõidu võitis. Samade punktidega jäi teiseks Lars Landmann (Sõmeru Racing). Kolmandaks tuli 40 punktiga lätlane Arturs Upitis.

ATV Laste Junioride klassi parim oli Kren Astok (RedMoto Racing), teise koha sai Martten Sädemets (Äksi39Team) ja kolmanda koha Paul Pärtel Koho (Äksi39Team). ATV Hiinakate arvestuse esikoha sai Romiver Prikko (Äksi39Team), teine oli Kristen Uustal (Pühajõe MK) ja kolmas Rocco Kübarsepp (Äksi39Team).

Päeva kõige kiiremat sõitu näitasid Ida-Viru MX klassi sõitjad. Esikoha teenis seal Aleksei Vinogradov (Narva SK Energia), teine oli Juri Vinogradov (Narva SK Energia) ja kolmas Dmitri Vinogradov (Narva Motoklubi).