Juba sel nädalavahetusel toimuval Suurel Võidusõidul teeb comebacki Martin Pärtelpoeg

“Lähen funnima ja vanu aegu meelde tuletama,” ütles üks Eesti nimekamaid ringrajasõitjaid Martin Pärtelpoeg, kes pärast mitmeaastast vaheaega on otsustanud teha üheks võistluseks comebacki ja seda juba sel nädalavahetusel, 11.-12. augustil Suurel Võidusõidul Superbike klassis.

Esmakordselt elus võistleb Pärtelpoeg, keda ringrajafännid hellitavalt Matuks kutsuvad, Ducati Panigale V4-l. Ratas on Äksi39Team sõitjale sobivalt kollane, kuid üsna erinev nendest tsiklitest, millega Pärtelpoeg varasemalt kurvidesse kallanud. “See on teistsugune positiivses võtmes, palju jõudu, veab alt, minusugusele pikka kasvu tüübile on sõiduasend sobivam. Kuna keegi pole selle rattaga varem nii kiiresti sõitnud, oleme Marko Rohtlaane ja Vihurmoto abiga pidanud seadistust palju muutma, aga Markol on kogemused ja kindlasti saame tsikli sobivaks,” lisas Pärtelpoeg, keda järgmine võistluseelne treening ootab ees juba kolmapäeval.

Pärtelpoja tagasitulekut toetab Bikepoint Tallinn ja ka fännid saavad oma õla alla panna näiteks eksklusiivseid fännisärke ostes (vaata infot Martin Pärtelpoja Facebooki lehelt). “Mina ootan kuiva ilma. Ja annan endast rajal kõik,” lubas Pärtelpoeg.

Hannes Soomer

Erinevalt Pärtelpojast panustab Hannes Soomer (Honda, Vihur Motosport) aga hoopis vihmasajule, sest möödunud nädalavahetuse kogemus IDM-i etapilt Red Bull Ringil tõi ilmsiks tema Honda vajakajäämised seadistuses märjal rajal. „Oleks hea, kui Suurel Võidusõidul sajaks, sest siis leiaksime tuttavates oludes töötava vihmaseade. IDM-i kuues etapp toimub juba kahe nädala pärast ja Asseniks peavad kõik vastused käes olema,“ kommenteeris Saksamaa meistrivõistlustel kokkuvõttes hetkel teist kohta hoidev Soomer oma ootusi nädalavahetusel Porsche Ringil toimuvaks võistluseks.

Superbike klassis on lisaks Soomerile ja Pärtelpojale rajal veel valitsev Eesti meister Hanno Velt (Aprilia), Mihkel Osula (BMW, mõlemad Vihur Motosport) ning paljud teised kiired sõitjad Eestist ja Lätist. Lisaks Superbike’idele on rajal Superstock 600, Supersport 300, B1200, C1200 ja C600 klasside võidukihutajad Balti riikidest ja Soomest.

Mootorrataste treeningud algavad reedel, 11. augustil kell 13:25, ja kvalifikatsioonid kell 14:10. Motoklasside võistlussõitude algus on laupäeval, 12. augustil kell 10:00. Supersport 300, Superstock 600 ja Superbike/B1200 startides osalejatele paneb FRESH-EST OÜ sellel võistlusel osalejatele välja auhinnafondi 10 000 eurot. Seekordne Eesti kellatootja AEGAON eriauhind läheb kiireimale noorele klassis Supersport 300.

Suure Võidusõidu raames toimuva motoringraja Eesti meistrivõistluste kolmanda etapi info ja registreerunud sõitjate nimekirja leiad EMF-i kodulehelt: https://msport.ee/events/motoringraja-emv-iv-etapp-porsche-ringil/