Motokrossi Eesti Noorte Karikavõistluste neljas etapp sõideti Hiiumaal

Laupäeval 6. augustil olid Eesti parimad noored krossisõitjad võistlemas Hiiumaal Nurste krossirajal, kus toimus motokrossi ENKV neljas etapp. Lisaks noorte klassidele käisid rajal ka Pitbike ja MX Open klasside sõitjad.

Alustame karikavõistluste arvestusse minevatest klassidest. 85cc klassi esimest võistlussõitu asus juhatama Paul Raid. Talle järgnesid Marten Raud ja Ottomar Saag. Kiirelt tõusis aga teisele kohale Enriko Peilman. Raid oli eikohal sõites kindlus ise ning ta võttis lõpuks võidu. Peilman lõpetas sõidu teisena ja Marten Raud kolmandana.

Teist sõitu alustas väga hästi Aston Allas, kes stardi järel sõitu juhtima asus. Raid võttis sisse teise koha ja Raud kolmanda. Kehva stardi järel hakkas kiirelt tõusma taas Peilman. Paari ringiga tõusis ta kolmandale kohale ja asus Raidi jälitama. Sõidu teises pooles õnnestuski Peilmanil Raidist mööduda. Peilman püüdis kinni ka liidrikohal sõitnud Allase, kuid mööduda ei õnnestunud. Allas võitis sõidu, Peilman lõpetas teisena ja Raid kolmandana.

Kokkuvõttes tuli esikohale 45 punktiga Raid, teise koha sai 44 punktiga Peilman ja kolmanda koha 43 punktiga Allas. 85cc junioride arvestuses oli parim Allas, teine Raud ja kolmas Saag.

65cc klassi esimest sõitu asus stardi järel juhtima Gregor Lootus, talle järgnesid Enri Lustus ja Karl Mark Kristman. Kohe sõidu alguses tõusis kolmandale kohale Robin Robert Mooses, kuid tema sõit jäi kaheksandal ringil pooleli. Tervet sõitu juhtinud Lootus võttis lõpuks esikoha, teisena lõpetas Lustus ja kolmandana Kristman.

Teist sõitu asus juhtima Lustus, talle järgnesid Rasmus Näär ja Lootus. Näär püsis pikka aega teisel kohal, kuid sõidu keskel suutis Lootus temast ikkagi mööduda. Lootus püüdis kinni ka Lustuse, kuid mööduda ei õnnestunud. Lustus võitis sõidu Lootuse ja Nääri ees.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 47 punktiga Lustus, teine oli samade punktidega Lootus ja kolmas 38 punktiga Näär. 65 junioride arvestuses oli parim Näär, teise koha sai Kristman ja kolmanda koha Kristofer Valk.

50cc klassi avasõidus näitas oma mäekõrgust ülekaalu teiste ees Ruben Tees. Ta võttis sõiduvõidu ligi minutilise edumaaga Ron Tiisleri ees. Kolmandana lõpetas sõidu Jaan Aron Vahter. Ka teises sõidus oli Teesi edu järgnevate ees sarnane avasõiduga. Teisele kohale oli aga võitlus juba palju põnevam. Kolm poissi mahtusid finishis lõpuks 2 sekundi sisse. Teisena lõpetas sõidu Tiisler, kolmas oli Vahter ja napilt neljandaks jäi Henry Järv.

Etapi kokkuvõttes tuli esikohale 50 punktiga Tees, teine oli 44 punktiga Tiisler ja kolmas 40 punktiga Vahter.

50 Mini klassis teenis esikoha Kristiina Reintam. Avasõidus oli Kristiina teine ja teise sõidu ta võitis. Teise koha sai avasõidu võitnud Sebastian Ojassalu, teises sõidus oli ta kolmas. Kolmanda koha teenis Robin Vahter, kes oli sõitudes neljas ja teine. 50PW klassis oli ainus võistleja Devon Pilv ja talle läks ka esikoht.


Marten Kähr

Quad 100 klassi sõitjaid oli Hiiumaale tulnud vaid kolm. Avasõidus teenis esikoha Marten Kähr, kuid teises sõidus tuli tal alla vanduda Pätrik Ilmile. Kokkuvõttes teenis esikoha 47 punktiga siiski Kähr, sest Ilm oli avasõidus kolmandaks jäänud. 45 punktiga tuli teiseks Ilm ja kolmandaks 42 punktiga Brent Saul.

Ka ATV Laste klassis oli osalejate arv väiksem kui tavaliselt. Esikoha teenis Lars Landmann, teise koha sai Diminic Hünev ja kolmanda koha lätlane Roberts Valdmanis. ATV Lapsed Junior klassis oli parim Kren Astok, teise koha sai Paul Pärtel Koho ja kolmanda koha Martten Sädemets. ATV Hiinakate klassi esikoha sai Tarvi Tiidusalu.

Pitbike MX klassis olid Eesti kiiremad kõik kohal. Avasõidus teenis esikoha Matis Heinpõld, teisena lõpetas sõidu Claus Oliver Pajuri ja kolmandana Marko Lepik. Teises võistlussõidus suutis võidu võtta Pajuri, teisena lõpetas sõidu Lepik ja kolmandana Heinpõld.

Pitbike MX klassi arvestuses läks esikoht 47 punktiga Pajurile, teine oli 47 punktiga Heinpõld ja kolmas 40 punktiga Juss Maidla. 35+ klassi arvestuses teenis kindla esikoha Lepik, teine oli Meelis Liivrand ja kolmas Olavi Villo. Junioride arvestuses oli parim Henry Kõper, teise koha sai Oliver Kalle ja kolmanda koha Kaiser Kopti.

Pitbike 88 Semi klassis teenis esikoha 47 punktiga Mikk Pinsel. Avasõidus oli Pinsel Oliver Kalle järel teine, kuid teises sõidus vahetasid nad omavahel kohad. Oliver Kalle teeniski 47 punktiga teise koha. Kolmandaks tuli 40 punktiga Kaimo Maasing, mõlemad sõidud lõpetas ta samuti kolmandana. Junioride arvestuse parim oli 50 punktiga Samuel Sarv. Teiseks tuli 42 punktiga Rasmus Konrad Bristol ja kolmandaks 42 punktiga Deiro Pill.

MX Open ja Isade ühises võistlussõidus tuli rajale seitse võistlejat. Open klassi arvestuses teenis kindla esikoha Robin Raudsepp, teiseks tuli Lauri Lokotar ja kolmandaks Mikk Allika. Isade arvestuse parim oli Ardi Oja, teise koha sai Oliver Toomela ja kolmanda koha Riho Lanno.

Järgmine etapp toimub ja 12. augustil Räpinas Linte krossirajal.
Foto: Igor MX