Suri Ivo Ree

4. augustil lahkus meie hulgast 84-eluaastal (sündis 28. oktoobril 1938) endine mootorrattasportlane Ivo Ree, kes võistles edukalt mootorratturite ringrajasõidus, hipodroomirajal ja motokrossis. ETKVL Kaubandusliku Inventari Tehase insener-konstruktori klubikaaslasteks olid sellised tuntud motosportlased nagu Vambola Helm, Eerik Kuusk, Aarne Kanut jt.
1962. aastal Tallinnas Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringrajal toimunud rahvusvahelisel võistlusel finišeeris ta 350 cm³ B masinaklassi võidukihutamises kuuendana. Kaks aastat hiljem kuulus talle samas võistlusklassis NSV Liidu meistrivõistlustel hooaja kokkuvõttes samuti 6. koht. Selle tulemusega täitis ETKVL KIT-i võidusõitja Nõukogude Liidu meistersportlase normatiivi ja sai õiguse kanda hõbehalli rinnamärki. Samal aastal võitis ta Eesti hipodroomisõidu tšempionaadil 350 cm³ masinaklassis hõbemedali.
1965. aastal võidutses Ivo Ree meie kõige mainekamal motovõistlusel, legendaarsel Kalevi Suursõidul osavõturohkeimas masinaklassis 350 cm³ B.
Kuldsete kätega töömehena taastas ta mitme aastakümne jooksul erinevaid mootorsõidukeid.
Lahkunu poeg, kes kannab samuti eesnime Ivo, oli autosportlane ja vabariigi meister kardispordis.

Ivo Ree ärasaatmine toimub neljapäeval, 10. augustil kell 13.00 k. a. Rahumäe kalmistu kabelis.

Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon avaldab sügavat kaastunnet lahkunu omastele.