Vihm segas Saksamaa meistrivõistluste etappi Gaildorfis

Saksamaa motokrossi meistrivõistluste viies etapp sõideti nädalavahetusel Gaildorfi krossirajal. Kui laupäeval said võistlejad head rada nautida, siis pühapäeval tuli sõita ekstreemsetes oludes. Meie parima tulemuse tegi Sebastian Leok, kes 125cc klassis 12. koha teenis.

Kõige tugevamas ja kiiremas MX Masters klassis oli ainsa eestlasena võistlustules Tanel Leok. Leok teenis enda grupi kvalifikatsioonis 11. koha. Kiireim oli selles grupis vigastuspausilt naasnud Pauls Jonass (Läti). Teise grupi kiireima aja eest hoolitses Jeffrey Herlings (Holland).

Laupäeval toimunud esimese võistlussõidu stardis toimus kukkumine ja üheks kannatajaks oli seal ka Leok. Tanel sai kõvasti põrutada, kuid ta jätkas siiski mõne aja pärast sõitu. Kõrget kohta siiski nii suurest kaotusseisust enam püüda polnud võimalik ja finishisse jõudis Leok kolmekümneviiendana. Esikoha teenis Herlings, teine oli Henry Jacobi (Saksamaa) ja kolmas Tom Koch (Saksamaa).

Pühapäeval pidi Masters klassile toimuma veel kaks sõitu, kuid suure saju tõttu toimus vaid üks sõit. Leok pühapäeval starti ei tulnud. Rasketes tingimustes oli teistest üle Herlings, teisena lõpetas sõidu Jonass ja kolmandana Max Nagl (Saksamaa).

Etapivõidu teenis 50 punktiga Herlings, teine oli 40 punktiga Jonass ja kolmas 38 punktiga Tom Koch. Leokile läks kirja 34. koht. Viie etapi järel on Leok 60 punktiga 16. kohal. Sarja liider on 303 punktiga Nagl.

125cc klassis oli rajal kolm eestlast. Kvalifikatsioonis oli meie parim Richard Paat, kes sai 17. ringiaja. Romeo Pikand oli kaheksateistkümnes ja Sebastian Leok kahekümneesimene. Parima aja sõitis välja tsehh Vitezslav Marek.

Kuival rajal peetud avasõidus tegi meie poistest parima stardi Leok, avaringil oli ta 17. kohal. Peagi tõusis Leoki seljataha ka Pikand ja üksteise järel nad terve sõidu sõitsidki. Leok tõusis sõidu lõpuks 14. kohale ja Pikand 15. kohale. Stardi järel päris viimaste seas olnud Paat tegi sõidus head tööd ning suutis lõpuks 16. kohale tõusta. Esikoha sai taanlane Mads Fredsoe, teine oli Marek ja kolmas Julius Mikula (Tsehhi).

Teises sõidus sobisid rasked olud väga hästi Sebastian Leokile. Ta sai stardist hästi minema ning võttis sisse koha esikümnes piiril. Kogu sõidu jooksul tuli võidelda sellega, et pori sees püsti püsida ja edasi liikuda. Leokil õnnestus see üsnagi hästi ja finishisse jõudis ta 12. kohal. Pikand oli kohati rajal väga kiire, kuid ta käis vahepeal ka külili ja see ei lubanud enamat kui 25. kohta. Sõidu võitis Maximilian Werner (Saksamaa), teine oli Mikula ja kolmas Fredsoe.

Etapi kokkuvõttes tuli Leok 16 punktiga 12. kohale. Etapivõidu teenis 45 punktiga Fredsoe, teine oli 43 punktiga Werner ja kolmas 42 punktiga Mikula. Üldarvestuses on meie parim hetkel Paat, kes asub 63 punktiga 11. kohal. Leok tõusis 45 punktiga 13. kohale ja Pikand on 41 punktiga 16. kohal. Liider on 162 punktiga Fredsoe.

MX2 klassis läksid punkte püüdma Kaarel Tilk ja Joosep Pärn. Tilk tegi väga hea ajasõidu, tal õnnestus enda grupis välja sõita 7. koht. Teises grupis oli Pärn viieteistkümnes.

Avasõidus ei õnnestunud kummagil meie sõitjal start. Tilk oli avaringil kolmandas kümnes ja Pärn päris viimaste seas. Sõidus suutsid mõlemad oma positsiooni parandada. Tilk tõusis lõpuks viimale punktikohale kahekümnendaks. Pärn lõpetas sõidu 27. kohal. Esikoha teenis Oriol Oliver Vilar (Hispaania), teine oli Kay Karssemakers (Holland) ja kolmas Marnique Appelt (Saksamaa).


Kaarel Tilk pärast teist võistlussõitu

Teises sõidus tegi Tilk korraliku stardi ja ta pääses kohe punktikohale. Esimeste ringidega langes ta sealt aga välja. Porisel rajal ei suutnudki Tilk korralikult liikuma saada. Kuna olud rajal läksid aina hullemaks, siis otsustasid kohtunid sõidu poole pealt katkestada. Tilk sai lõpuks kirja 25. koha. Esikoha teenis Karssemakers, teine oli Cato Nickel (Saksamaa) ja kolmas Peter Köning (Saksamaa). Pärn katkestas teise sõidu üsna varakult ja sai kirja 35. koha.

Etapi kokkuvõttes oli Tilk 1 punktiga kahekümneviies. Esikoht läks 47 punktiga Karssemakersile, teine oli 41 punktiga Oriol ja kolmas 38 punktiga Nickel. Üldarvestuses on Tilk 34 punktiga 27. kohal ja Pärn 6 punktiga 41. kohal. Sarja liider on 299 punktiga Oriol.

85cc klassi kvalifikatsioonis oli heas hoos Travis Leok ja Lucas Leok. Esimeses grupis sõitis Travis välja kolmanda ringiaja ja Lucas viienda ringiajal. Kahjuks jäeti aga raskete olude tõttu 85cc klassi võistlussõidud ära.

Järgmine etapp toimub 26-27. augustil Tensfeldi krossirajal.