Isade ja Poegade motokross pidas Räpinas 30. juubelit

Laupäeval 12. augustil toimus Räpinas Linte krossirajal Eesti Noorte Karikavõistluste viies etapp. Ja nagu Räpinas juba viimastel aastatel tavaks, siis võisteldi ka Isade ja Poegade arvestuses ja seda juba kolmekümnendat korda. Juubelivõistluse võitsid Gregor ja Heiki Lootus, võistluspäeva lõppedes said võitjad krossiparki enda nimelise puu istutada.

Lisaks noorte klassidele käisid rajal ka suured soolod ja kohale oli tulnud praktiliselt kogu Eesti paremik ning publikule pakuti põnevat võidusõitu ja ilusaid õhulende. Avasõidus võttis liidrikoha stardi järel enda kätte Hardi Roosiorg, talle järgnesid Karel Kutsar, Erki Kahro, Gert Krestinov, Andero Lusbo. Sõidu algusest alates hakkas kohe kõvastu suruma kodurajal sõitnud Lusbo. Krestinov suutis teda küll mõnda aega enda seljataga hoida, kuid Lusbo võttis lõpuks jõuga ikkagi neljanda koha enda kätte. Seejärel langes Lusbo surve alla Kahro, kes samuti pikalt Anderot kinni hoida ei suutnud. Esikoha eest võistlesid samal ajal Roosiorg ja Kutsar. Roosiorg tegi ilusat sõitu ja Kutsaril ühtegi head möödumisvõimalust ei tekkinud ja sõiduvõidu võttiski Hardi. Kutsar tuli finishisse teisena ja Lusbo kolmandana.


Open klassi sõitjad näitasid Linte krossirajal ilusaid õhulende

Teises sõidus tegi ilusa stardi Kaarel Tilk, kuid eelmise sõidu esiviisik liikus temast üksteise järel mööda ja Tilk võttis lõpuks kuuenda koha. Avaringi lõpuks oli liidrikohal Kutsar ja tema järel Lusbo. Roosiorg tuli avaringilt tagasi neljandana. Ta möödus kiirelt Tilgast ja asus jälitama Lusbot. Lusbo survestas esimestel ringidel aga ise kõvasti Kutsarit ja mitmel korral oli ta lähedal ka möödasõidule. Kutsar suutis selle siiski ära hoida ja leidis peagi hea rütmi ning sai Lusboga väikese vahe sisse. Lusbo langes seejärel Roosioru surve alla ja kuigi Andero suutis pikka aega teist kohta enda käes olla, siis lõpuks sai Roosiorg ikkagi oma tahtmise ja tõusis teiseks. Kutsar võitis sõidu, Roosiorg oli teine ja Lusbo taas kolmas. Nende seljataga tulid finishisse Krestinov ja Kahro.

Open klassi kokkuvõttes teenis esikoha Kutsar, teine oli Roosiorg ja kolmas Lusbo. Hobi klassi parim oli Siim Palatu, teise koha sai Timmo Mõts ja kolmanda koha Marten Tint.

85cc klassis oli kohal samuti praktiliselt kogu meie paremik. Avasõitu asus juhtima Lucas Leok, teise koha võttis sisse Travis Leok ja kolmanda koha Aston Allas. Allase seljataga näitas kohe sõidu alguses head kiirust Enriko Peilman ja ta tõusiski peagi kolmandaks. Lucas ja Travis aga hakkasid sõidu edenedes teistel eest ära liikuma. Lucas suutis Travist pikka aega enda seljataga hoida, kuid nagu sellel hooajal tihti tavaks on olnud, siis suutis Travis lõpuks ikkagi möödasõidu teha ning ta võttis Lucase ees 2 sekundilise võidu. Kolmandana tuli finishisse Peilman.

Teises sõidus tegi super stardi Peilman ja ta asus sõitu juhtima. Talle järgnesid Travis Leok ja Lucas Leok. Esikolmik näitas publikule tõeliselt vinget ja kiiret võidusõitu. Peilman suutis liidrikohta üsna pikalt enda käes hoida, kuid sõidu teises pooles suutis Travis taas selle koha leida, et möödasõit teha. Eest ta ära aga ei pääsenud ja esikolmik oli tihedalt koos kuni finishini. Travis Leok võttis esikoha, Peilman lõpetas sõidu teisena ja Lucas Leok kolmandana. Kolmik mahtus finishis 2,5 sekundi sisse.

Etapi kokkuvõttes tuli esikohale 50 punktiga Travis Leok, teise koha sai 42 punktiga Peilman ja kolmanda koha 42 punktiga Lucas Leok. Juunioride arvestuses oli parim Lucas Leok, teise koha sai Aston Allas ja kolmanda koha Sebastian Kõiv. Üldarvestuses on EKV liider pärast Räpina etappi 230 punktiga Peilman. Teisel kohal on 195 punktiga Allas ja kolmandal kohal 160 punktiga Marten Raud.

Ka 65ccc klassis oli kohal kogu meie paremik, eemale jäi vaid Theo Kolts. Avasõitu asus juhtima Gregor Lootus, talle järgnesid Enri Lustus ja Rasmus Näär. Kehva stardi tegi Robin Robert Mooses, kuid rajal oli ta väga kiire ja peagi oli ta juba neljandal kohal. Näär suutis kolmandat kohta pikalt enda käes küll hoida, kuid Mooses pääses kaks ringi enne sõidu lõppu temast ikkagi mööda. Lootus hoidis liidrikohta enda käes kuni finishini Lustus lõpetas teisena ja Mooses kolmandana.

Teist sõitu alutas taas kõige paremini Lootus, talle järgnesid Lustus ja Mooses. Esikolmik andis vägevalt minna kogu sõidu jooksul poisid püsisid tihedalt üksteise kannul. Möödasõite siiski üksteisest teha ei suudetud ja nii võttis teises sõidus esikoha Lootus, teine oli Lustus ja kolmas Mooses.

Etapivõidu teenis 50 punktiga Lootus, teise koha sai 44 punktiga Lustus ja kolmanda koha 40 punktiga Mooses. Juunioride klassi parim oli Rasmus Näär, teise koha sai Erki Raudnagel ja kolmanda koha Aston Kõiv. Karikavõistluse arvestuses on üldliider 171 punktiga Lustus, teisel kohal on 144 punktiga Lootus ja kolmandal kohal 133 punktiga Ramon Visnapuu.

50cc klassi avasõidus võttis liidrikoha enda kätte Ruben Tees. Ta hakkas koheselt teistega vahet suurendama ning võttis lõpuks kindla esikoha. Järgnevatele kohtadele käis juba palju tihedam heitlus. Teisena suutis sõidu lõpuks lõpetada Lukas Arras ja kolmandana kehva stardi teinud Ron Tiisler.

Teine sõit läks taas Teesi vedamisel. Ta juhtis sõitu avaringist kuni finishini. Teisele ja kolmandale kohale võitlesid Arras ja Tiisler. Arras hoidis pool sõitu teist koha enda käes, kuid Tiisler pääses ikkagi mööda ja võttis lõpuks teise koha. Arras tuli finishisse kolmandana.

Etapi kokkuvõttes teenis 50 punktiga esikoha Tees, teine oli 42 punktiga Tiisler ja kolmas 42 punktiga Arras. Üldarvestuses on esikohal 216 puntiga Tiiselt. Ühelt etapilt eemale jäänud Tees on 200 punktiga teine ja Jaan Aron Vahter 163 punktiga kolmas.

50 Mini klassi esikohad teenis mõlemas sõidus Kristiina Reintam ja talle kuulus kokkuvõttes 50 punktiga esikoht. Teiseks tuli 40 punktiga Daniel Sõrmus ja kolmandaks samade punktidega Robin Vahter. 50 PW klassis oli rajal kaks sõitjat. Esikoha teenis Devon Pilv ja teise koha Reian David Kosemets.


Pitbike MX klassi esinelik. Vasakult Heinpõld, Pajuri, Lepik ja Maidla

Pitbike MX klassis käis rajal üheksa sõitjat ja nad võistlesid Eesti meistrivõistluste punktide eest ja esikolmik oli mõlemas sõidus täpselt sama. Sõidud võitis Claus Oliver Pajuri. Teise koha võttis mõlemas sõidus vanameister Marko Leppik ja kolmanda koha Juss Maidla.

Etapi kokkuvõttes tuli 50 punktiga esikohale Pajuri, teise koha sai 44 punktiga Lepik ja kolmanda koha 40 punktiga Maidla. Kahe etapi järel on üldliider 100 punktiga Pajuri, teisel kohal asub 86 punktiga Lepik ja kolmandal kohal 78 punktiga Matis Heinpõld.

Juunioride klassi arvestuses oli kiireim Henry Küper, teise koha sai Kaiser Kopti ja kolmanda koha Oliver Kalle.

Pitbike 88 Semi klassis võitis mõlemad sõidud ja teenis 50 punktiga esikoha Kristel Raba. Teiseks tuli 40 punktiga Kristo Hint, sõidud lõpetas ta teise ja neljandana. Kolmanda koha sai 38 punktiga Taavi Põder, sõitudes oli ta neljas ja kolmas.

Pitbike 88 Semi Juunioride arvestuse parim oli 43 punktiga Janari Viidik, teise koha sai 39 punktiga Aleksander Hüva ja kolmanda koha 38 punktiga Mairo Usin.

Rajal käisid ka Veteranid ja 40+ klassi arvestuses teenis esikoha Urmas Heliste, teiseks tuli Janis Kaljas ja kolmandaks Marko Pedras. 50+ klassi arvestus oli parim Valdur Kahro, teise koha sai Anti Raal ja kolmanda koha Virgo Kilm.

Päeva üks tähtsaim klass oli kindlasti Isade klass. Isade klassi arvestuses juhtus rajal nii mõndagi. Avasõidus liikus esikoha poole Jüri Triisa, kuid tegemist tema tsikkel ei pidanud valule vastu ja vahepeal boksis käinud Triisa ei saanudki tulemust kirja. Avasõidu võitis Marek Sonn, teine oli Taimar Taaber ja kolmas Riko Muttik. Teises sõidus Triisal kõik toimis ja ta teenis kindla esikoha. Ebaõnn tabas viimasel ringil ja Sonni, kelle tsikli raam pooleks murdus ja ta valusalt kukkus. Sonn sai siiski kirja seitsmenda koha punktid. Teisena lõpetas sõidu Taaber ja kolmandana Muttik.

Isade arvestuses oli lõpuks esimene 44 punktiga Taaber, teise koha sai 40 punktiga Muttik ja kolmanda koha 39 punktiga Sonn.

Isade ja Poegade üldarvestuses teenisid esikoha 199 punktiga Gregor ja Heiki Lootus. Teiseks tulid 183 punktiga Enriko ja Rene Peilman ning kolmandaks 175 punktiga Stefan ja Taimar Taaber.

Järgmine ENKV etapp toimub kahe nädala pärast Linnamäe krossirajal.