Hannes Soomer läheb viimasele etapile vastu punktitabeli neljandal kohal

Kõik eestlased 20. augustil Kadrioru lossi roosiaeda ei mahu ja sestap jätkas Hannes Soomer Hollandis heitlemist Saksamaa meistritiitli nimel. Hooaja eelviimane etapp mootorrataste ringrajasõidus toimus Asseni ringrajal ja ehkki see rada Enemat Enos Motorsport’i esindajale meeldib, tuli seekord mõlemas võistlussõidus leppida viienda kohaga. Mis tähendab omakorda seda, et enne viimast etappi on pronksmedal Hannesest kaheksa punkti kaugusel.

„Asseni rada mulle meeldib ja olen seal kiire isegi halva tujuga,“ nentis Hannes pärast teise võistlussõidu lõpetamist, „Aga täna sellest ei piisanud. Meie ratta seaded töötavad väga hästi hea pidamisega asfaldil, kus oleme väga kiired, aga kehvema rajakatte korral jääb meil veel kogemusest vajaka. Küsimus on mõnes pisikeses nüansis, sest võrreldes hooaja algusega on kõik palju kiiremaks muutunud, aga kõik muudatused ei anna alati soovitud efekti.“

Mis saab edasi? „Tuleme koju ja teeme plaani, millega viimasele etapile minna, sest kuulu järgi on Hockenheimring samuti libeda rajakattega. Floriani me ilmselt enam kätte ei saa, aga vähemasti ühe sõiduvõidu võiks eesmärgiks võtta küll.“ Punktitabeli liider on Florian Alt (Honda, 197 punkti), kellele Hannes kaotab kuue etapi kokkuvõttes 48 silmaga (149 punkti). Teisel ja kolmandal kohal on BMW kasutajad Ilya Mikhalchik ja Patrick Hobelsberger, kellel on punkte 161 ja 157.

IDM-sarjas antakse hooaja viimane start 24. septembril Hockenheimi ringrajal ja Hannese sõitudele saab kaasa elada lehekülje idm.de/live vahendusel.

Vaata pühapäevaseid sõite järele: https://www.youtube.com/live/gVQtZGKHN8Y?feature=share
Fotod IDM_Dino Eisele