Kullas ja Talviku tegid AMA sarja viimasel etapil taas korralikud tulemused

Nädalavahetusel toimus Ironmani krossirajal AMA motokrossi sarja viimane etapp. Võistlustules olid seal taas ka Harri Kullas ja Jörgen-Matthias Talviku. Kullas tuli 450 klassis kümnendale kohale ja Talviku 250 klassis 19. kohale.

Kullas alustas viimast etappi ajasõidu 15. kohaga. Parimat ringiaega näitas tiitli juba varem kindlustanud Jett Lawrence. Esimeses võistlussõidus tegi Kullas suurepärase stardi, avakurvis ta küll kaldus rajalt natuke välja, kuid sõitu alustas ta seitsmendalt kohalt. Seejärel sõitis Kullas pikka aega kaheksandana ja finishisse jõudis ta lõpuks üheksandal kohal. Algusest kuni lõpuni juhtis sõitu Lawrence. Teisena tuli finishisse Chase Sexton ja kolmandana Dylan Ferrandis.

Teises sõidus kahjuks Harril start ebaõnnestus ja sõitu tuli tal alustada päris rivi lõpust. Sõidu jooksul näitas Kullas aga head kiirust ja ta parandas pidevalt oma positsiooni ning finishisse jõudis Harri kaheteistkümnendana. Hullumeelse saavutusega sai hakkama Jett Lawrence, kes võitis ka viimase sõidu. Tal õnnestus võita kõik sõidud sellel hooajal. Varasemalt on sellega hakkama saanud vaid Ricky Carmichael ja James Stewart. Jetti võiduseeriat üritas lõpetada viimases sõidus Sextonilt, kuid natuke jäi tal ikkagi puudu ja taas tuli teise kohaga leppida. Kolmas oli Aaron Plessinger.

Harri Kullas: “Ajasõidus oli tunne hea ja esimeses sõidus sain stardis hästi minema. Selle sõiduga jäin väga rahule. Enne teist sõitu mõtlesin, et kui teen parema stardi, siis olen suuteline veel kõrgemale pürgima. Kahjuks stardipuu vääratas ja seetõttu sain päris viimaste seas minema. Üldse esimesel ringil oli väga palju kukkumisi. Mina sõitsin kindla peale ja esikümme oli jälle lähedal.”

Etapi kokkuvõttes teenis Kullas 21 punktiga kümnenda koha. Etapivõit läks 50 punktiga Lawrencile, teise koha sai 44 punktiga Sexton ja kolmanda koha 36 punktiga Plessinger. Kuigi Kullas osales vaid kolmel etapil, siis sarja kokkuvõttes tuli ta 67 punktiga koguni 20. kohale. Meistriks tulnud Lawrence kogus maksimaalsed 550 punkti. Teise koha sai 399 punktiga Ferrandis ja kolmanda koha 386 punktiga Plessinger.

250 klassi näitas Jörgen-Matthias Talviku ajasõidus paremuselt 21. ringiaega. Juba teist korja Ironmani rajal võistelnud Talviku tegi avasõidus ilusa stardi ja see andis talle võimaluse top 10 eest võidelda. Esimeste ringide järel tõusiski Talviku parimal hetkel 11. kohale, kuid sõidu edenedes hakkas ta kohti ära andma ja finishisse jõudis meie mees üheksateistkümnendana. Sõidu võitis jaapanlane Jo Shimoda, teise koha sai Haiden Deegan ja kolmanda koha Tom Vialle.

Teises sõidus tegi Talviku jälle korraliku stardi ja ta võttis sisse koha esikümne järel. Paari ringi järel hakkas Jörgen-Matthias positsioone kaotama, kuid seekord õnnestus tal sõidu lõpp ikkagi paremini ja finishis oli Talviku kuueteistkümnendana. Esikoha teenis taas Shimoda, teine oli Justin Cooper ja kolmas Deegan.

Jörgen-Matthias Talviku: “Selle aasta viimane AMA etapp ongi tehtud! Kvalifikatsioonis olin kahe sessiooni peale kokku 21. Esimeses sessioonis ei suutnud rajaga piisavalt kiiresti kohaneda, et parem aeg saada. Teine sessioon sain ainult ühe kiire ringi kirja enne tsikli tehnilist probeemi. Esimene sõit suutsin väga hea stardi teha ja esikümne sees algul võidelda. Mõlema sõidu esimese kahekümne minutiga olen väga rahul, siis sain sõna otses mõttes “haamri”. Tundsin juba hommikul ennast mitte kõige paremini ja teise sõitu minnes oli süda väga paha. Päris pettunud tegelikult, et lõpuni ei suutnud tehase poistega võidelda, aga andsin endast kõik ja vähemalt kiirus on olemas, mis on positiivne. Tulemused siis 19-16, kokku 19 etapi arvestuses. Selle aasta eesmärk TOP10 tulemus jäi küll saavutamata, aga olen tegelikult ikkagi päris rahul arvestades seda, et esimene pool aastat olin vigastusega kimpus ja tase on väga kõva siinpool. Oma väikse tiimi ja võimalustega, mis mulle on antud, suutsin ikkagi head hoogu näidata. AMA Nationals on ülivinge sari ja loodan siia järgmine hooaeg kindlasti tagasi tulla!”

Etapi kokkuvõttes tuli Talviku 7 punktiga 19. kohale. Etapivõit läks 50 punktiga Shimodale, teine oli 42 punktiga Deegan ja kolmas 38 punktiga Vialle. Hooaja kokkuvõttes teenis Talviku 26 punkti, mis andis talle 29. koha. Meistriks tuli 419 punktiga Hunter Lawrence, teise koha sai 399 punktiga Cooper ja kolmanda koha 393 punktiga Shimoda.