Eestlased teenisid Saksamaa MV etapil Tensfeldis mitu esikümne kohta

Saksamaa motokrossi meistrivõistluste kuues etapp toimus möödunud nädalavahetusel Tensfeldi krossirajal. Kolmandat korda käisid rajal 85cc klassi sõitjad ja just sealt tuli meie parim tulemus kui Travis Leok teenis etapi kokkuvõttes neljandana koha. MX2 klassis tegi ilusa võistluse Kaarel Tilk, kes tuli etapi kokkuvõttes üheksandaks.

MX2 klassis oli Tensfeldis osalemas kaks meie sõitjat. Ajasõidus esimesse gruppi kuulunud Joosep Pärn sõitis seal välja 11. ringiaja. Teises grupis olnud Kaarel Tilk suutis välja sõita oma grupi kaheksanda aja. Mõlemad sõitjad pääsesid nende aegadega otse finaalidesse.

Esimest võistlussõitu alustas paremini Pärn, kes stardi järel esikümne piiril sõitis. Tilga start oli kehvem ja ta alustas sõitu kolmandast kümnest. Kohe sõidu alguses andis Pärn mitu kohta ära, kuid seejärel leidis ta hea sõidurütmi tõusis 16. kohalt lõpuks 12. kohale. Ka Tilga esimesed ringid ebaõnnestusid ja ta langes vahepeal üsna rivi lõppu, kuid seejärel alustas ta tõusu ja lõpuks õnnestus tal 19. kohale tõusta. Sõidu võitis hispaanlane Oliver Oriol, teine oli taanlane Rasmus Pedersen ja kolmas lätlane Edvards Bidzans.

Teises sõidus tegi super stardi Tilk ja esimesele ringile pääses ta liidrite seas. Pärna start kahjuks ebaõnnestus ja tal tuli sõitu alustadarivi lõpust. Finishisse Pärn lõpuks ei jõudnudki ja kirja läks talle 37. koht. Tilk suutis aga terve sõidu jooksul esiviisikus püsida ja poodiumikoha eest võidelda. Hooaja parima sõidu teinud Tilk tuli finishisse kõrgel viiendal kohal. Võidu võttis taas Oriol, teine oli Bidzans ja kolmas hollandlane Scott Smulders.

Kolmandast stardist sai Tilk taas korralikult minema ja avaringilt tuli ta tagasi kümnendana. Kiirelt tegi Kaarel kaks möödasõitu ja oli seejärel juba kaheksandal kohal. Kõvasti võideldes õnnestus tal lõpuks seitsmendaks tõusta. Pärn alustas sõitu punktikoha piirilt ja ka tal tuli sõit üsna hästi välja. Ta suutis positsiooni sõidu ajal parandana ja finishis oli meie mees viieteistkümnendana. Löömatuks jäi taas Oriol, teisena lõpetas sõidu Bidzans ja kolmandana sakslane Jan Krug.

Hooaja parima võistluse teinud Tilk tuli etapi kokkuvõttes 32 punktiga üheksandale kohale. Ka Pärn tegi selle hooaja ühe parima etapi ja 15 punktiga sai ta 18. koha. Etapivõit läks 75 punktiga Oriol Oliverile, teise koha sai 64 punktiga Bidzans ja kolmanda koha 46 punktiga Nico Greutmann. Sarja kokkuvõttes tõusis Tilk 66 punktiga 17. kohale ja Pärn 21 punktiga 34. kohale. Ülekaalukas liider on 374 punktiga Oriol Oliver, teisel kohal on 276 punktiga Cato Nickel ja kolmandal kohal 247 punktiga Mike Gwerder. Kumbagi meest Tensfeldis stardis ei olnud.

85cc klassis pakkusid meie fännidele närvikõdi Travis Leok ja Lucas Leok. Esimese grupi ajasõidus sõitis Travis välja kolmanda aja. Teise gruppi kuulunud Lucas sai hakkama samaga ja oli kolmas.

Avasõidus tegi hea stardis Travis Leok, kes neljanda koha sisse võttis. Sõidu jooksul õnnestus Travisel vahepeal ka kolmandale kohale tõusta, kuid finishisse jõudis ta lõpuks neljandana. Lucase start nii hea ei olnud ja tal tuli võidelda sõidus selle eest, et esikümnesse jõuda. Ta oli sellele lähedal ja finishisse jõudis Lucas 12. kohal. Kaks esimest kohta läksid Hollandisse. Esikoha sai Dean Gregoire, teine oli Dani Heitink ja kolmas poolakas Michal Psiuk.

Teise sõidus alguses oli Travis seitsmendal kohal, kuid paari ringiga õnnestus tal lausa teiseks tõusta. Travis püsiski kogu sõidu esikolmikus ja finishisse jõudis ta kolmandana. Temast ette jäid vaid Heitink ja ungarlane Aron Katona. Lucase start ebaõnnestus ja ta jäi viimaste sekka. Sõidus tegi Lucas palju möödasõite ja lõpuks suutis ta tõusta taas 12. kohale.

Kolmandas sõidus ei suutnud Travis nii head starti teha ja avaringil oli ta alles 13. kohal. Sõidu keskel suutis aga Travis tõusta juba viiendale kohale ja sellest oleks ka piisanud, et etapi kokkuvõttes poodiumile tõusta. Kahjuks nii aga ei läinud. Kaks ringi enne lõppu pääses Travisest mööda taanlane Bertram Thorius ja Leok lõpetas sõidu kuuendana. Lucas Leok alustas sõitu top 20 piirilt. Sõidu tegi Lucas aga vägeva ja finishisse jõudis ta koguni seitmendana. Esikoha võttis Heitink, teine oli Gregoire ja kolmas Oliver Hald (Taani).

Etapi kokkuvõttes teenis Travis Leok 53 punkti ja sellega oli ta neljas. Samade punktidega tuli kolmandale kohale Psiuk. Lucas Leok teenis 32 punktiga 10. koha. Etapivõit läks 72 punktiga Heitinkile, teine oli 54 punktiga Oliver Hald. Kolme etapi järel on Travis Leok 106 punktiga kolmandal kohal. Lucas Leok asub 65 punktiga kümnendal kohal. Liider on 136 punktiga Heitink, teine on 112 punktiga Gregoire ja kolmas 107 punktiga Katona.

Järgmine etapp toimub 9-10. septembril Holzgerlingenis.