Motoringraja EMV finaaletapp algas eile Porsche Ringil

Motoringraja Eesti ja Balti meistrivõistluste neljas ja viimane etapp algas laupäeval Pärnus Porsche Ringil, kus toimusid nelja klassi võidukihutamised.

Hommikune paduvihm õhtusteks võistlussõitudeks õnneks taandus ning võistlus toimus kuival rajal. Kõige väiksemate motoringraja tulevikulootuste MiniGP klassis võitis Sander Vahtramäe, kes ei sõitnud küll kvalifikatsioonis kiireimat aega, kuid läks stardis oma teed ning ei lasknud selja taga rünnanud Darius Rozkalnsi (Läti) kordagi mööda. Rozkalns, kes oma Ohvale rattaga MiniGP Eesti meistrivõistluste arvestuses ei osalenud, oli sõidus küll teine, kuid Eesti meistrivõistluste etapi poodiumile astusid Vahtramäe järel klubikaaslased Vihurmotost Jaanus Reima ja Oskar Kärg.

Tänavasõitjatele mõeldud Vihurmoto Rahvaliiga klassis oli eile Porsche Ringil rajal koguni 18 võistlejat. Rahvaliiga 1000 klassis oli esikolmik lõunanaabrite päralt: esimene Justas Gimbutis (Leedu), teine Andris Rugens (Läti) ja kolmas Tadas Budzius (Leedu). Rahvaliiga 600 klassis jagasid poodiumikohad omavahel Eimantas Jankauskas (Leedu) ja Arvis Mugins (Läti). Eraldi auhinnad said ka kaks osalenud naissõitjat Ieva Labokaite ja Liisa-Helena Lumberg-Paramonova.

Endisaegsete ringrajarataste klassis Classic läks vanameister Peeter Koval oma Vihur Rotaxil taas konkurentidel eest ja püüdis kaasvõistlejatele õiget sõidujoont ette joonistada, Andres Jaanisoo oli hoolimata lahtimurdunud summutist teine ja Meelis Reinumägi kolmas.

Külgvankrid võistlesid eile aga hoopis Soomes Alastaro uuendatud rajal põhjanaabrite meistrivõistluste raames ja seekord keerulistes rajaoludes ükski Eesti ekipaaž poodiumile ei pääsenud. Eilses esimeses sõidus olid Eero Pärm/Lauri Lipstok (Pärm Racing Team) neljandad, Jaanus Kompus/Avo Kuusk (HRC Eesti Racing Team) kaheksandad ja Silver Kuusk/Marko Piirlaid (Biker24 Motospordiklubi) üheksandad. Sõidu võitsid Jari-Pekka Päivärintä/Luca Schmidt.

Täna sõidetakse nii Porsche Ringil kui Alastaros teine võistluspäev. Porsche Ringil algavad treeningud kell 10:00, kvalifikatsioonid kell 11:40 ja esimese võidusõidu start antakse kell 14:40. Klasside järjestus on Supersport 300, Superstock 600, B1200, Superbike ja C600/C1200. Alastaros antakse külgvankrite teise võistlussõidu start kell 12:20.

Info võistluse kohta on leitav EMF-i kodulehelt: https://msport.ee/events/motoringraja-emv-v-ja-balti-mv-iv-etapp/