Selgus tänavune Rahvuste krossi koondis

Rahvuste kross toimub tänavu 7.-8. oktoobrini väikeses Prantsuse külas Ernées. Kui quadide ja külgvankrite tiimid on juba koos, siis nüüd selgus ka soolomootorrataste koondis.

Sarnaselt eelmisele aastale esindavad Eestit Rahvuste krossil Tanel Leok, Jörgen-Matthias Talviku ja Harri Kullas. Leok sõidab MXGP klassis (450cc), Talviku MX2 klassis (250cc) ning Kullas MX Open klassis (450cc).

30 aasta jooskul on Eesti Rahvuste krossil olnud esindatud 29 korda – üks aasta jäi vahele koroonakriisi tõttu. Kõige esimest korda oli riik väljas 1993. aastal. Leokile on see 21. kord osaleda, Talvikule kolmas ning Kullas on võistlustules kaheksandat korda.

Koondise panid kokku Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni krossikomisjon ning tänavune tiimi liider Martin Arumäe.

Võistlus toimub Prantsusmaal Ernée külas, mis on kogunud populaarsust tänu enda krossirajale. Ernée rajal korraldatakse Rahvuste krossi juba kolmandat korda – esmalt aastal 2005, siis 2015 ja nüüd 2023.

Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon tänab kõiki enda abilisi ja toetajaid.