Harri Kullas tuli MX Nationali sarja hooaja kokkuvõttes kolmandaks

Briti krossisarja MX Nationali viimane etapp toimus möödunud nädalavahetusel Hawkstone Parki krossirajal. Harri Kullas tuli viimasel etapil MX1 klassis viiendale kohale, hooaja kokkuvõttes oli tuli ta kolmandaks.

Enne viimast etappi hoidis Kullas sarjas kindlalt kolmandat kohta. Keegi teda tagant väga ei ohustanud ning ka ettepoole tõusta oleks olnud keeruline. Hawkstone Parki krossirajal toimunud viimast etappi alustas Kullas ajasõidu kaheksanda kohaga. Parima aja sõitis välja Conrad Mewse.

Esimeses võistlussõidus võttis Kullas stardivõidu, kuid langes seejärel kiiresti kolmandale kohale. Sõidu liidriks asus Josh GIlbert ja teine oli Conrad Mewse. Kullas hoidiski kolmandat kohta kogu sõidu jooksul enda käes ja tuli ka sellel positsioonil finishisse. Esikoha saatus otsustati teisel ringil kui Mewse möödus Gilbertist ja lõpuks kindla võidu teenis.

Teises sõidus Kullas nii head starti ei teinud esimeselt ringilt tul ta tagasi viiendana. Seejärel möödus ta Martin Barrist ja sõitis mõnda aega neljandana. Sõidu keskel möödus Kullasest Tristan Burdon ja meie mees tuli lõpuks finishisse viiendana. Mõlemas sõidus oli Harril probleeme tehnikaga. Esikoha teenis itaallane Ivo Monticelli, teine oli Mewse ja kolmas Gilbert.

Etapi kokkuvõttes teenis Kullas 36 punktiga viienda koha. Esikoht läks 47 punktiga Mewsele, teine oli 42 punktiga Gilbert ja kolmas 41 punktiga Monticelli. Hooaja kokkuvõttes tuli Kullas 198 punktiga kolmandale kohale. Esikoht läks 236 punktiga Mewsele ja teine oli 221 punktiga Gilbert.

MX1 tulemused Hawkstone Park

MX üldseis

Foto: Conwaymxphoto