Jüri Raudsik 65!

Jüri Raudsik

Täna tähistab oma 65. sünnipäeva üks Eesti legendaarsemaid motoringrajasõitjaid, Jüri Raudsik!

1980ndatel mootorrattaga ringrajal tegusid teinud Jüri Raudsik on 11-kordne Eesti, 9-kordne Nõukogude Liidu ringrajasõidu meister, 15-kordne Kalevi suursõidu võitja ja 2-kordne sotsialismimaade Sõpruse karika võitja.

Ühtlasi on ta üks vähestest eestlasest, kes osalenud maailma üheks raskeimaks ringrajasõiduks peetaval legendaarsel Mani saare TT-l.

Jüri Raudsik Kalevi Suursõidul 1989, Eesti Rahvusarhiiv

Ka täna on Jüri Raudsik motoringraja võistluste arengu ja korraldamise juures alati nõu ja jõuga abiks. Ta on üks Suure Võidusõidu korraldajatest ja seisab hea selle eest, et mootorrataste klassid sellel võistlusel hästi vastu võetaks ja väärikalt autasustatud saaksid.

Vilaski kestvuskrossil antakse 2015. aastast välja Valgast pärit Jüri Raudsiku rändkarikat 65cc klassi parimale sõitjale.

Tänavu tähistame 90 aasta möödumist ka esimese motoringrajavõistluse korraldamisest Eestis. Mais juubelihooaja avaetapil vestlesime Jüri Raudsikuga sellest, miks ta omal ajal otsustas ringraja kasuks, keda ta meie võidusõitjatest peab oma eeskujudeks ja kellel hoiab silma peal tänasel päeval, aga ka sellest, millist tänapäevast tsiklit ta sooviks veel proovida.

Vaata videost, mida põnevat Raudsik veel pajatas.

Täname Jüri Raudsikut abi ja alati sõbraliku suhtumise eest ning soovime legendile ilusat sünnipäeva ja veel palju aastaid kaherattaliste seltsis!