Hannes Soomer lõpetas World SBK etapi punktikohal

Hannes Soomeril avanes lõppenud nädalavahetusel taas võimalus MM-võistluste hõngu kopsudesse tõmmata, sest tal tuli Prantsusmaa etapil asendada võistlusklassis World SBK Brasiilia sõitjat Eric Granadot, kes ei saanud Magny-Coursi ringrajal kaasa lüüa. Ja kui Hannese sõnul tegid nad eelmisel korral Tšehhi etapil tiigrihüppeid nii positiivses kui ka negatiivses suunas, siis seekord edeneti ainult plusspoole peal.

„Eks see üks visiitkaardi viimine oli,“ arvas võistkonna Enemat Enos Motorsport’i esinumber pärast võistlust, „Aga seekord edenesime vähemalt positiivsel poolel. Ehkki aega oli väga vähe, sain ratast muuta mulle veidi sobivamaks ja ma ei pidanud sellega enam niimoodi võitlema. Seekord jäid ka kõik luud terveks, ma ei kukkunud kordagi ja kiiruse osas olime tiimikaaslasega võrreldavad. Ehk kokkuvõttes lähen koju palju parema tundega.“

18. kohalt alustanud Soomer lõpetas esimese võistlussõidu 21. kohal, pooltele punktidele peetav SuperPole Race tõi 17. koha ja teises võistlussõidus õnnestus tal lõpetada juba punktikohal, ehk viieteistkümnendal real. „Edenesime õiges suunas, aga nüüd tuleb keskenduda Saksamaa meistrivõistluste (IDM) viimasele etapile, et saada Hockenheimis kirja nii hea tulemus kui vähegi võimalik.“

Meeldetuletuseks: IDM-sarjas antakse hooaja viimane start 24. septembril Hockenheimi ringrajal ja Hannese sõitudele saab kaasa elada lehekülje idm.de/live vahendusel.