Richard Paat sai Saksamaa MV etapil 8. koha

Saksamaa motokrossi meistrivõistluste eelviimane etapp sõideti nädalavahetusel Holzgerlingeni krossirajal. Meie parima tulemuse tegi seal Richard Paat, kes 125cc klassis kaheksanda koha teenis.

Kõige kiiremas MX Masters klassis käis meie sõitjatest ainsana rajal Tanel Leok. Leok alustas nädalavahetust suurepäraselt, tal õnnestus A grupi kvalifikatsioonis välja sõita neljas ringiaeg. Leokist kiiremad olid ajasõidus vaid Jordi Tixier (Prantsusmaa), Maximilian Spies (Saksamaa) ja Max Nagl (Saksamaa).

Laupäeva õhtul toimunud avasõitu alustas Leok punktikoha piirilt. Esimeste ringidega andis ta mõned kohad ära ja langes üheksateistkümnendaks. Siis leidis Leok parema sõidurütmi ja hakkas kohti parandama ning finishisse jõudis Tanel neljateistkümnendana. Sõidu võitis Tixier, teine oli Nagl ja kolmas Tom Koch (Saksamaa).

Pühapäeval toimunud kahes võistlusõidus Leok kahjuks finishisse ei jõudnud. Mõlemad sõidud jäid tal pooleli 12. kohal olles. Teise sõidu võitis Tixier, teine oli Koch ja kolmas Nagl. Viimases sõidus oli parim Nagl, teine Koch ja kolmas Tixier.

Etapi kokkuvõttes oli Leok 7 punktiga kahekümnes. Esikoha teenis 70 punktiga Tixier, teine oli 67 punktiga Nagl ja kolmas 64 punktiga Koch. Sarja kokkuvõttes on Leok 67 punktiga 19. kohal. Liider on 411 punktiga Nagl, teisel kohal asub 398 punktiga Koch ja kolmandal kohal 351 punktiga Tixier.

MX2 klassis olid võistlustules Kaarel Tilk ja Joosep Pärn. Ajasõidus kuulusid nad mõlemad B gruppi, Tilk sõitis välja 11. ringiaja ja Pärn 13. ringiaja. Esimest sõitu alustas paremini Pärn, kes stardi järel top 20 piiril oli. Kogu sõidu jooksul võitleski Pärn punktikoha eest ja lõpuks tal kaks punkti ka teenida õnnestus, finishisse jõudis Joosep 19. kohal. Tilk oli stardi järel päris viimaste seas ja lõpuks õnnestus sealt tõusta 24. kohale. Sõidu võitis Oriol Oliver (Hispaania), teine oli Ryan Alexanderson (Austraalia) ja kolmas Constantin Piller (Saksamaa).

Teises sõidus tegi Pärn taas korraliku stardi ja ta võttis sisse 16. koha. Veel kaks ringi enne sõidu lõppu oli Pärn 14. kohal, kuid siis tuli sisse sõiduviga ja Pärn langes 19. kohale. Tilk oli stardiga taas hädas ja jälle tuli sõitu viimaselt kohalt alustada. Rajal liikus Tilk hästi ja lõpuks tõusis ta 21. kohale. Esimene oli taas Oriol Oliver, teise koha sai Alexanderson ja kolmanda koha Jens Walvoort (Holland).

Viimases sõidus suutis ka Tilk punktid ära võtta. Stardi järel oli ta top 20 piiril ja sõidu lõpuks õnnestus tal sealt tõusta 17. kohale. Kehvasti läks Pärnal, kes tulemust kirja ei saanud. Esimesed kaks olid taas samad nage eelnevates sõitudes. Kolmanda koha teenis Valentin Kees (Saksamaa).

Etapi kokkuvõttes tuli Tilk 4 punktiga 22. kohale ja Pärn 4 punktiga 24. kohale. 75 punktiga teenis esikoha Oliver Oriol, teine oli 66 punktiga Alexanderson ja kolmas 56 punktiga Kees. Üldarvestuses on Tilk 70 punktiga 23. kohal ja Pärn 25 punktiga 37. kohal. Meistritiitli kindlustas 449 punktiga Oliver Oriol.

125cc klassis oli rajal kolm eestlast. Ajasõidus oli neist kõige kiirem värske Eesti meister Richard Paat, kes sai 9. koha. Sebastian Leok sõitis välja 16. aja ning Robin Kruuse 35. aja.

Esimeses sõidus Paadi hea hoog jätkus. Stardi järel sai ta esikümne lähedusse ning sõidu lõpuks suutis Paat üheksandale kohale tõusta. Kruuse lõpetas sõidu kolmekümnendana ja Leok sai kirja 36. koha. Esikoha teenis Lyonel Reichl (Liechtenstein), teine oli Vitezslav Marek (Tsehhi) ja kolmas Mads Fredsoe (Taani).

Teises sõidus tegi Paat taas korraliku stardi, kuid esimesed ringid ei õnnestunud kuigi hästi ja ta langes vahepeal 17. kohale. Seejärel sai Paat hoo üles ning sõidu lõpuks õnnestus tal taas üheksaks tõusta. Ilusa sõidu tegi ka Sebastian Leok, kes 12. kohal finishisse jõudis. Robin Kruuse lõpetas sõidu 29. kohal. Esikolmik oli sama nagu avasõidus.

Etapi kokkuvõttes teenis Paat 24 punktiga kaheksanda koha, Leok oli 9 punktiga kuueteistkümnes ja Kruuse kolmekümneesimene. Etapivõit läks 50 punktiga Reichlile, teine oli 44 punktiga Marek ja kolmas 40 punktiga Fredsoe. Enne viimast etappi on Paat 87 punktiga 10. kohal ja Leok 54 punktiga 13. koha. Esikohal on 202 punktiga Fredsoe.

85cc klassi ajasõidus kuulusid Travis Leok ja Lucas Leok teise gruppi. Travis sõitis seal välja neljanda aja ning Lucas11. aja. Esimest sõitu alustas Travis esikümne piirilt ja sõidu lõpuks õnnestus tal tõusta kuuendaks. Lucase start ebaõnnestus, kuid sõidus oli ta kiire ja tänu sellele jõudis Leok 11. kohale. Esikoha sai Dean Gregoire (Holland), teine oli Aron Katona (Ungari) ning kolmas Dani Heitink (Holland).

Teist sõitu alustas Travis suurepäraselt ja ta võttis sisse 4. koha. Kahjuks jäi viiendal ringil Travise sõit healt positsioonilt pooleli. Lucase start ebaõnnestus ja taas tuli tal tagant sõitma hakata. Finishisse jõudis Lucas üheksateistkümnendana. Esikoha võttis Katona, teine oli Ryan Oppliger (Šveits) ja kolmas Heitink.

Etapi kokkuvõttes sai Travis Leok 15 punktiga 12. koha ja Lucas Leok 12 punktiga 16. koha. Etapivõidu teenis 47 punktiga Katona, teine oli 40 punktiga Oppliger ja kolmas 40 punktiga Heitink. Enne viimast etappi on Travis Leok 121 punktiga neljandal kohal ja Lucas Leok 77 punktiga 10. kohal. Sarja liider on 176 punktiga Heitink. Travis jääb kolmandast kohast 24 punkti kaugusele.

Viimane etapp sõidetakse 30.09-01.10 Dreetzi krossirajal.