Rahvuste krossil osaleb viimaste aastate suurim arv riike

Juba loetud nädalate pärast asub Prantsusmaal võistlustulle tänavune Rahvuste krossi koondis. Koondisesse kuuluvad Tanel Leok (MXGP), Jörgen-Matthias Talviku (MX2) ja Harri Kullas (MX Open).

30 aasta jooksul on Eesti Rahvuste krossil olnud esindatud 29 korda – üks aasta jäi vahele koroonakriisi tõttu. Kõige esimest korda oli riik väljas 1993. aastal Austrias. Leokile on see 21. kord osaleda, Talvikule kolmas ning Kullas on võistlustules üheksandat korda, kuid enne seda võistles ta Soome lipu all. Koondislastega suundub kaasa tiimi liider Martin Arumäe.

Võistlus toimub Prantsusmaal väikeses Ernée külas, mis on kogunud tuntust enda krossiraja poolest. Ernée rajal korraldatakse Rahvuste krossi juba kolmandat korda – esmalt aastal 2005, siis 2015 ja nüüd 2023. 2005. aastal lõpetas Eesti kuuendal kohal. Ka siis kuulus koondisesse toona vaid 20-aastane Tanel Leok. 2015. aasta tiim Tanel Leoki, Harri Kullase ja Priit Rätsepaga saavutas neljanda koha.

Muuseas on nüüdseks selgunud ka kõik teised konkureerivad koondised ning sel aastal asub võistlustulle lausa 39 riiki – see on viimaste aastate üks suurimaid osalejate arve Rahvuste krossil.

Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon tänab kõiki abilisi ja toetajaid, kes on aastast aastasse meie tegevusele õla alla pannud.