Motokrossi Eesti Noorte Karikavõistluste tänavune hooaeg sai lõpu Rakveres

Pühapäeval 24. septemberil toimus Rakveres Pikametsa krossirajal motokrossi ENKV viimane etapp. Päeva varem maha sadanud vihm tekitas küll hirmu, et olud saavad olema rasked, kuid tegelikult oli rada võistluspäeval suurepärane ning noored said viimast etappi täiel rinnal nautida. Viimased meistritiitlid jagati välja Pitbike MX klassis.

Ainsana sõitsid veel meistrivõistluste punktide eest Pitbike MX klassi sõitjad ja nendest ka alustame. Ajasõidus näitas parimat kiirust eelmise hooaja meister Claus Oliver Pajuri. Talle järgnesid Matis Heinpõld ja Marko Lepik.

Esimest võistlussõitu asus juhtima vanameister Lepik, kuid pikalt ta liidrikohta enda käes hoida ei suutnud. Juba teisel ringil asus liidriks Pajuri, kes hoidis esikohta enda käes kuni sõidu lõpuni. Lepikust möödus sõidus alguses ka Heinpõld, kes üritas sammu pidada ka liidriga. Heinpõld suutiski Pajuril läheduses püsida, et viimane päris sirge seljaga sõita ei saaks. Finishis oli Pajuri edu teisena lõpetanud Heinpõllu ees 7 sekundit. Kolmandana tuli finishisse Lepik.

Teist sõitu asus avaringil kohe juhtima Pajuri, Lepik oli teine ja Heinpõld kolmas. Heinpõld suutis taas kiirelt Lepikust mööduda ja teisele kohale tõusta. Kaks esimest liikusid seejärel teistel eest ära ja esikoha saatus jäi nende vahel otsustada. Heinpõld suutis terve sõidu Pajuril tuules püsida, kuid ostustavalt mööda sõita siiski ei õnnestunud. Finishis oli Pajuri edu Heinpõllu ees vaid 0,8 sekundit. Kindla kolmanda koha võttis taas Lepik.

Etapi kokkuvõttes teenis 50 punktiga esikoha Pajuri, teine oli 44 punktiga Heinpõld ja kolmas 40 punktiga Lepik. Eesti meistriks tuli 195 punktiga Pajuri, teise koha saavutas 171 punktiga Lepik ja kolmanda koha 166 punktiga Heinpõld. Pitbike Juunioride arvestuses oli Rakveres parim Henry Küper, teise koha sai Samuel Sarv ja kolmanda koha Eleanora Maiste.

Pitbike Semi 88 klassi käis kõva heitlus esikohale Mikk Pinseli ja Kristel Raba vahel. Avasõidus suutis Pinsel esikoha võtta, kuid teises sõidus jäi peale Raba ja see tähendas, et päeva kokkuvõttes läks üldvõit 47 punktiga Rabale. Samade punktidega jäi teiseks Pinsel. Kolmandana lõpetas mõlemad võistlussõidud Kaimo Maasing, kes sai kolmanda koha 40 punktiga ka päeva kokkuvõttes.

Pitbike Semi 88 Juunioride arvestuses teenis esikoha Markus Mettus. Avasõidu Mettus võitis ja teises oli ta teine. Teisele kohale tuli Samuel Sarv, kes sõitudes oli kolmas ja esimene. Kolmas koht kuulus Mairo Usinale, kes oli sõitudes teine ja kolmas.

85cc klassi avasõitu asus juhtima Lucas Leok, talle järngesid Enriko Peilman ja Aston Allas. Leoki juhtimisel kulges sõit täpselt senikaua kuni tema tsiklil tehniline probleem tekkis ja Lucas raja äärde jäi. Seejärel liidriks tõusnud Peilman tõi sõidu ka võidukalt lõpuni. Teise koha teenis Allas ja kolmanda koha Karl Teesalu.


85cc klassi võitja Enriko Peilman

Teises sõidus oli stardist kõige kiirem Ottomar Saag, talle järgnesid avaringil Peilman ja Leok. Leok tõusis kiirelt kohe liidriks ja sel korral pidas tal ka tsikkel valule vastu. Leok võttis teises sõidus kindla esikoha Peilmani ja Allase ees.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 47 punktiga Peilman, teine oli 42 punktiga Allas ja kolmas 38 punktiga Teesalu. Juunioride arvestuse parim oli Allas, teine Marten Raud ja kolmas Sebastian Kõiv. Eesti karikavõitjaks tuli 85cc klassis 415 punktiga Peilman, teise koha sai 354 punktiga Allas ja kolmanda koha 298 punktiga Raud.

65cc klassis on heitlus esikohale läbi hooaja olnud väga tihe ja pingeline ning teisiti ei olnud ka Rakvere etapp. Avasõitu asus juhtima Gregor Lootus, talle järgnesid Rasmus Näär ja Enri Lustus. Näär liikus rajal suurepäraselt ning ta võttis liidrikoha peagi enda kätte. Lootus aga alla ei andnud ja sõidu keskel õnnestus tal uuesti liidriks tõusta. Näärist sai seejärel mööda ka Lustus. Esikolmik mahtus finishis lõpuks 6 sekundi sisse. Võitis Lootus, teine Lustus ja kolmas Näär.

Teises sõidus klappis perfektselt kõik Gregor Lootusel. Stardi järel asus ta sõidu liidriks ning sel korral õnnestus tal teistel ka eest ära sõita ja lõpuks kuulus talle üsnagi kindel esikoht. Kogu sõidu hoidis teist kohta enda käes Lustus. Kehva stardi teinud Näär liikus rajal taas kiirelt ning tõusis lõpuks kolmandale kohale.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Lootus, teine oli 44 punktiga Lustus ja kolmas 40 punktiga Näär. Juunioride arvestuses oli parim Näär, teine Karl Mark Kristman ja kolmas Erki Raudnagel. 65cc klassi karikavõitjaks tuli 342 punktiga Lustus, teise koha sai 326 punktiga Lootus ja kolmanda koha 251 punktiga Näär.


50cc klassi start

50cc klassis oli hooaja kokkuvõttes esikoht veel lahtine, kuid Ruben Teesi võitu võis takistada vaid tehniline rike. Juba avasõidus näitas Tees taas oma paremust kui ta teenis esikoha Jaan Aron Vahteri ees 23 sekundiga. Vahteri teine koht oli sama kindel kui Teesi võit. Kolmandale kohale tulnud Ron Tiisler jäi Vahterist omakorda maha 16 sekundiga.

Teises sõidus esikohas kahtlust ei tekkinud. Tees asus sõitu stardi järel juhtima ja liikus rajal selgelt kõige kiiremini. Parema stardi tegi seekord ka Tiisler, kes kohe sõidu alguses teiseks sai ning seda kohta kindlalt ka finishini enda käes hoidis. Kolmandana lõpetas sõidu Vahter.

Etapi kokkuvõttes tuli esikohale 50 punktiga Tees, teise koha sai 42 punktiga Tiisler ja kolmanda koha 42 punktiga Vahter. Karikavõitjaks tuli 397 punktiga Tees, teise koha teenis 378 punktiga Tiisler ja kolmanda koha 330 punktiga Vahter.

50 Mini klassi võitlesid esikoha eest Kristiina Reintam ja Kregor Raal. Avasõidu võitis Raal ja teine oli Reintam. Teises sõidus oli järjestus aga vastupidine ja nii läks esikoht 47 punktiga Reintamile, samade punktidega jäi teiseks Raal. Kolmanda koha teenis Otto Hanso, kes sõitudes oli neljas ja kolmas. 50PW klassi parim oli Devon Pilv, teise koha sai Lui Kolts ja kolmanda koha Kevin Kesa.

Naiste MX klassis võttis kindla esikoha värske Eesti meister Karleen Randver. Ta võitis mõlemad sõidud ja tuli 50 punktiga peäva kokkuvõttes esimeseks. Mõlemad sõidud lõpetas teisena Martha Koort ja 44 punktiga kuulus talle ka päeva kokkuvõttes teine koht. Kolmas oli mõlemas sõidus Celiin Jõesaar ja 40 punktiga tuli ta kolmandaks ka etapi kokkuvõttes. Karikavõistluste arvestuses teenis 150 punktiga esikoha Jõesaar. Samade punktidega jäi napilt teiseks Keity Kuus. Kolmandaks tuli 141 punktiga Martha Koort.

ATV Laste klassi esikoht läks Lars Landmannile ja teine koht Roberts Valdmanisele. Kolmandaks tuli Kren Astok. Juunioride arvestuses oli parim Kren Astok, teise koha sai Marten Sädemets ja kolmanda koha Paul Pärtel Koho. ATV Laste klassis tuli karikavõitjaks 347 punktiga Valdmanis, teise koha sai 336 punktiga Astok ja kolmanda koha 332 punktiga Landmann.

Hobi klassi teenis Rakveres esikoha Claudius Roosma, teine oli Kristjan Kalvar Kull ja kolmas Ain Klettenberg.