Eestlased tegid Saksamaa MV viimasel etapil vägavaid sõite

Saksamaa motokrossi meistrivõistluste viimane etapp sõideti sel nädalavahetusel Deertzi krossirajal. Pehme pinnasega rada sobis meie sõitjatele hästi ja hooaeg lõpetati ilusate sõitudega. Ülekaalukalt kõige vägevama saavutsega sai hakkama Martin Michelis, kes noorte MX2 klassis tuli kolme sõidu kokkuvõttes teisele kohale.

Alustame kõige kiiremast MX Masters klassist. MX Masters klassis algas nädalavahetus suurepäraselt nii Gert Krestinovil kui ka Tanel Leokil. Krestinov, kes kuulus esimesse kvalifikatsioonigruppi sõitis seal välja parima aja. Tema seljataha jäid Max Spies (Saksamaa), Jordi Tixier (Prantsusmaa) ja Max Nagl (Saksamaa). Sama võimsa esitusega sai teises grupis hakkama Leok, kes sõitis samuti parima ringiaja. Leoki seljataga teine ja kolmas olid Tom Koch (Saksamaa) ja Adam Strerry (Inglismaa).

Laupäeval peetud avasõidus kahjuks ei Krestinov ega Leok parimat stardikohta ära kasutada ei suutnud ja esimesel ringil oli Leok kaheksas ning Krestinov kümnes. Kohe sõidu alguses hakkas Krestinov positsiooni parandama ja ta tõusis Leoki ette kaheksandale kohale. Paarisrakendina tulidki mehed ka üksteise järel finishisse, Krestinov oli lõpuks seitsmes ja Leok kaheksas. Sõidu võitis Nagl, teine oli Tom Koch ja kolmas Sterry.

Teist sõitu alustas hästi Krestinov, kes pääses stardi järel seitsmendale kohale. Seal püsis Krestinov ligi pool sõidust, misjärel ta kaheksandaks langes. Samal positsioonil tuli Krestinov ka finishisse. Leok oli stardi järel kaheteistkümnes ja sõidu lõpuks õnnestus tal sealt üheteistkümnendale kohale tõusta. Esikoha teenis Nagl, teine oli Tixier ja kolmas Vilas Oriol Oliver (Hispaania).

Viimast sõitu alustas hästi Krestinov, kes stardi järel viiendale kohale pääses. Gert püsis viiendal kohal mitu ringi, kuid siis tuli sisse üks halb ring mille jooksul ta endast kolm konkurenti mööda lasi ja kaheksandaks langes. Kahe konkurendi kukkumise järel tõusis Krestinov uuesti kuuendale kohale, kus ta seejärel viimase ringini püsis. Viimasel ringil möödus Krestinovist sakslane Ekerold ning Krestinov lõpetas sõidu seitsmendana. Leoki sõit algab kohe halvasti, avaringil sõitis ta konkurendiga kokku ning kukkus. Viimaselt kohalt liikuma saanud Leok suutis lõpuks 15. kohale tõusta. Kindla esikoha teenis taas Nagl, teine oli Tixier ja kolmas Koch.

Etapi kokkuvõttes tuli Krestinov 41 punktiga kaheksandale kohale ja Leok 29 punktiga 10. kohale. Etapivõidu teenis 75 punktiga Nagl, teine oli 62 punktiga Tixier ja kolmas 58 punktiga Koch. Hooaja kokkuvõttes tuli Leok 96 punktiga 16. kohale ja Krestinov 81 punktiga 17. kohale. Saksamaa meistriks krooniti 486 punktiga Nagl, kes lubas ka järgmisel aastal tiitli eest taas sõitma tulla. Teiseks tuli 456 punktiga Koch ja kolmandaks 413 punktiga Tixier.

MX2 klassis oli võistlustules kolmas eestlast ja kõik nad kuulusid esimessse kvalifikatsioonigruppi. Ajasõidus oli meie meestest parim Martin Michelis, kes sõitis välja neljandana aja. Head kiirust näitas ka Joosep Pärn, kes oli viies. Kaarel Tilk sai kirja grupi üheteistkümnendana ringiaja. Parimat aega näitas selles grupis lätlane Edvards Bidzans.

Avasõidus tegid väga hea stardi Pärn ja Michelis, kes võtsid sisse neljanda ja viienda koha. Ka Tilk oli stardis hea ning ta pääses kaheksandale kohale. Sõidus näitas suurepärast kiirust Michelis, kes kiirelt kolmandanale kohale tõusis ning seda kohta ka kuni finishini enda käes hoidis. Hooaja parima sõidu tegi ka Pärn, kes lõpuks seitsmendana finishijoone ületas. Tilk langes healt kohalt lõpuks kuueteistkümnendaks. Sõidu võitis Bidzans ja teine oli Mike Gwerder (Šveits).

Teises võistlussõidus tegi super stardi Michelis, kes paari kurvi järel Gwerderi järel teise koha sisse võttis. Gwerder tegi seejärel üsna pea sõiduvea ning kukkus ja hooaja lõpus suurepärasesse vormi tõusnud Michelis asus sõidu liidriks. Martini juhtimisel möödus pool võistlussõitu. Sõidu keskel suutis hollandlane Bradley Mesters meie mehest mööduda ning ta võttis lõpuks ka sõidu võidu. Karjääri parima sõidu teinud Michelis tuli finishisse lõpuks kindlal teisel kohal ja kolmas oli rootslane Filip Olson. Pärn lõpetas sõidu neljateistkümnendana ja Tilk kuueteistkümnendana.

Kolmandat sõitu alustas meie meestest kõige paremini Pärn, kes stardi järel väga hea viienda koha sisse võttis. Ka Michelis tegi korraliku stardi ning ta oli esikümne piiril. Mihcelis hakkas kohe sõidu alguses rajal kiirelt liikuma ning peagi tõusis ta seitsmendale kohale Pärna ette. Michelis tegi rahal vahepeal kiiremaid ringiaegu ning püüdis kinni ka enda ees sõitnud liidrid. Vägevalt võidelnud Michelis suutis sõidu lõpuks neljandale kohale tõusta. Väga hea sõidu tegi taas ka Pärn, kes kaheksandana finishisse jõudis. Tilk oli stardi järel punktikoha piiril ning seal sõitis ta kogu sõidu ja finishisse jõudis Kaarel 17. kohal. Esikoha teenis hollandlane Jens Walvoort, teine oli Bidzans ja kolmas Gwerder.

Etapi kokkuvõttes teenis Michelis 60 punktiga teise koha. Etapivõit läks 63 punktiga Bidzansile ja kolmas koht 58 punktiga Walvoortile. Pärn oli 34 punktiga üheksaks ja Tilk 14 punktiga seitsmeteistkümnes. Hooaja kokkuvõttes oli meie parim Tilk, kes 84 punktiga 21. koha sai. Michelis oli 60 punktiga kahekümneseitsmes ja Pärn 59 punktiga kahekümnekaheksas. Saksamaa meistriks tuli 449 punktiga Oliver Oriol, teine oli 329 punktiga Cato Nickel ja kolmas 300 punktiga Walvoort.

125cc klassis oli rajal viis eestlast. Ajasõidus oli neist parim Richard Paat, kes sai kirja seitsmenda ringiaja. Jan Marten Paju oli kuueteistkümnes, Sebastian Leok seitsmeteistkümnes, Romeo Pikand kahekümnes ja Robin Kruuse kahekümnekuues. Parima aja sõitis välja austerlane Maximilian Ernecker.

Esimeses võistlussõidus tegi meie parima tulemuse aga Sebastian Leok, kes viieteistkümnendalt kohalt lõpuks 11. kohale tõusis. Paju lõpetas sõidu kolmeteistkümnendana, Pikand viieteistkümnendana, Kruuse kahekümnekaheksandana ja Paat kolmekümnendana.

Teises sõidus tegi meie poistest kõige parema stardi Paju, kes sõidu alguses esikümnesse mahtus. Sõidus liikus kõige kiiremini aga Paat, kes viieteistkümnendalt kohalt lõpuks kümnendaks tõusis. Ilusa sõidu tegi ka Pikand, kes 11. kohal lõpetas. Paju jõudis finishisse 13. kohal, Leok 14. kohal ja Kruuse 25. kohal. Sõidu võitis soomlane Kasimir Hindersson.

Etapi kokkuvõttes tuli meie parimana Sebastian Leok 17 punktiga 10. kohale. Pikand sai 16 punktiga 12. koha, Paju 16 punktiga 13. koha, Paat 11 punktiga 16. koha ja Kruuse 0 punktiga 28. koha. Etapivõidu teenis 47 punktiga Ernecker, teine oli 45 punktiga Hindersson ja kolmas 38 punktuga Gyan Doensen (Holland). Hooaja kokkuvõttes tuli meie parimana Paat 98 punktiga 8. kohale. Leok sai 71 punktiga 13. koha, Pikand 57 punktiga 15. koha ja Paju 16 punktiga 35. koha. Saksamaa meistriks tuli 231 punktiga taanlane Mads Fredsoe.

85cc klassis olid meie sõitjatest võistlustules Lucas Leok ja Travis Leok. Mõlemad nad kuulusid teise kvalifikatsioonigruppi. Lucasel tuli ajasõit suurepäraselt välja ning ta sai kirja parima ringiaja. Travis Leok oli samuti kiire ja tulemuseks ajasõidu kolmas koht. Nende vahele mahtus klassi üks kiiremaid ungarlane Aron Katona.

Esimeses võistlussõidus ebaõnnestus mõlema Leoki start. Lucas jäi rivi keskele, Travis kukkus ja tal tuli sõitu päris viimaste seast alustada. Rajal oli mõlemad poisid aga väga kiired ja Lucasel õnnestus lõpuks viiendale kohale tõusta ning Travisel seitsmendale kohale. Sõidu võitis hollandlane Dani Heitink, teine oli Dean Gregoire (Holland) ja kolmas Katona.

Teise sõidu algus õnnestus Lucasel ja Travisel paremini kui avasõit. Lucas Leok võttis sisse viienda koha ja Travis Leok 9. koha. Paari ringi möödudes tõusis Lucas neljandale kohale ja sellel positsioonil ta sõidu ka lõpetas. Travis suutis sõiduga samuti kohta parandana ja tuli finishisse kuuendana. Esikoha teenis Heitink, teine oli Gregoire ja kolmas Katona.

Etapi kokkuvõttes tuli Lucas Leok 34 punktiga neljandale kohale ja Travis Leok 29 punktiga kuuendale kohale. Etapivõit läks 50 punktiga Heitinkile, teine oli 44 punktiga Gregoire ja kolmas 40 punktiga Katona. Hooaja kokkuvõttes tuli Travis Leok 150 punktiga 4. kohale ja Lucas Leok 111 punktiga 8. kohale. Saksamaa meistriks krooniti 226 punktiga Heitink, teine oli 194 punktiga Katona ja kolmas 189 punktiga Gregoire.