Neljapäeval lahkus meie hulgast Eesti krossilegend Rudolf Krestinov

Krestinov alustas enda teed motomaailmas Kalevi AMK-s Virve ja Richard Lauri juhendamisel. Ta oli 60-ndatel ja 70-ndatel Eestis tõeline tegija – Krestinovi nimele on kirjutatud lausa 17 Eesti meistritiitlit. Peale krossikarjääri lõpetamist, alustas ta Saku Motoklubi arendamist ja ka tööd treenerina.

Saku Motoklubi on tänu tema tegevusele teeninud suurel hulgal liidu medaleid ja Eesti meistritiitleid. Krestinov hoolitses selle eest, et kõigil klubi sportlastel asjad kunagi tehnika taha ei jääks.

Tänu Rudolf Krestinovile leidis tee motokrossini ka tema vennapoeg Andres Krestinov. Andres selgitas, et käis väiksena onuga krossidel kaasas ning sealt see pisik ilmselt tuli. Ta tõdes, et noorena tahtis lihtsalt mootorratta seljas olla ja krossiradadel sõitmas käia, kuid Rudolfi käe all treenides hakkasid üsna pea ka tulemused tulema.

Andres Krestinovi sõnul oli Rudolf Krestinov treenerina väga nõudlik ja täpne – kord oli alati majas. “Kõik noored, kes tema käe all treenisid, on üles kasvanud edukateks ja normaalseteks inimesteks,” rääkis ta.

Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon avaldab kaastunnet lahkunu perele ja lähedastele.