Noorte Rahvuste krossilt Eesti tiimile 4. koht. Gregor Lootusele individuaalarvestuses kuld.

Nädalavahetusel toimus Belgias 51. Noorte Rahvuste kross Coupe de l’Avenir millest seekord võtsid osa ainult meie 65cc klassi poisid Rasmus Näär, Robin Arukase ja Gregor Lootus.

Vabatreening kulus suures osas poistele harjumatute elementidega kohanemiseks. Suureks abiks olid Lauri Lokotari näpunäited.

Gregor Lootuse kvalisõit õnnestus perfektselt – stardivõit ja sõiduvõit.

Robin Arukase start ebaõnnestus, 25. kohalt sõitis kohale 18.

Rasmus Näär-i kvalifikatsiooni start oli keskpärane. Teisekümne keskelt õnnestus hea sõidu tulemusena lõpetada siiski tugeva 4 kohaga.

Esimeses stardis sai Gregor prantslase Loan Torro järel teisena kurvist välja. Poisid tegid sõidu jooksul üksteisest mitu möödasõitu aga lõpuks jäi peale siiski Gregor ja esimene sõit õnnestus võita.

Robin tuli esimeselt ringilt 16-na, tegi raskel rajal head sõitu ja lõpetas kohal 9.

Rasmuse esimene start ebaõnnestus täielikult. Stardikurvis oli viimaste seas. Esimese ringi lõpuks aga suutis tõusta juba 8. kohale ning teise ringi lõpuks oli juba viies. Kahjuks aga kolmandal ringil maandus Rasmus hüppel rajapiirde tokile liiga lähedale ning see jäi hammasrataste vahele kinni. Tubli 1,5 minutit hiljem sai Rasmus edasi sõita ja lõpetas sõidu 19. kohal.

Teise sõidu stardi võitis Gregor ja suutis esikohta hoida lõpuni, finišeerides prantslase Torro ees napi 0,9 sekundiga.

Robin tegi teises sõidus mõned vead mistõttu langes stardis saadud 7. kohalt lõpuks 15ks.

Rasmuse teine start oli koos Gregoriga ideaalne – mõlemad poisid sisenesid kurvi kõrvuti esimestena. Siis aga ei õnnestunud ühel Belgia krossipoisil oma tsiklit kontrollida ning lendas esirattaga Rasmuse tsikli tagarehvi ja porika vahele kinni. Poisid pusisid seal tükk aega enne kui üksteise küljest lahti said. Vaatamata sellele suutis Rasmus keerulistes oludes rajal lõpetada korraliku 9. kohaga.

65cc tiimi arvestuses tulid eestlased tublile 4. kohale.

Individuaalarvestuses võitis Gregor Lootus 65cc klassis esikoha ja “Olivier Rougraff” karika.

Robin Arukase saavutas kokkuvõttes 10. ja Rasmus Näär 14. koha.