Quadide koondis tegi Jõgeval ühise treeningpäeva

Neljapäeval suundus tänavune quadide koondis Linnamäe krossirajale, kus veedeti ühine treeningpäev ning mõtiskleti möödunud hooaja ja tulevikuplaanide üle. Koondisesse kuuluvad Kevin Saar, Karl Robin Rillo ja Rasmus Sõna.

Rahvuste kross on tiimidevaheline võistlus. Viiekordse Euroopa meistri Kevin Saare sõnul tähendab see peamiselt seda, et ollakse raja kõrval üksteisele nõu ja jõuga toeks. Ta selgitas, et sõidu ajal ei mängi tiimi kuulumine määravat rolli, kuid kohati saab ikka tiimikaaslaseid aidata.

Koondislased on jagatud mitmesse võistlusgruppi. Gruppidesse jaotumisel võeti arvesse iga sportlase taastumiskiirus. Kõige väiksema taastumisajaga klass jäi Rillole, sest tänu regulaarselt EM-il võistlemisele on tema keha sellise pingega harjunud.

Selle aasta Eesti ja Soome meister ning Euroopa kolmas Karl Robin Rillo arvas, et tema tänavused head tulemused on suuresti tingitud hooajaeelsest Itaalia treeninglaagrist. Ta selgitas, et seal sätiti masinad paika ning ta harjus ka ise uuesti rütmi ja hooga ära.

Selle eest tõdes Eesti meistrivõistluste hõbeda omanik Rasmus Sõna, et tema hooaja algus ei sujunud kõige paremini, kuid mida hooaeg edasi, seda kiiremini hakkasid asjad paika loksuma.

Rillo sõnul Rahvuste krossi raja osas Eestil kuigi suurt eelist pole, sest meil on siin suuremalt jaolt liivarajad. Küll aga arvas ta, et kuna Eestis on mitmeid aastaid olnud pikemad võistlussõidud, tuleb see ka Rahvuste krossil kasuks.

Rillo lisas, et tiimi üleüldine kestvus ja kiirus on väga hea. „Kui suurel osal tiimidest on kaks väga kiiret sõitjat ja üks keskmine, siis mulle tundub, et meie kiirus on ikka väga kõrge,“ selgitas ta.

Kõik koondislased kinnitasid, et lähevad poodiumikohta püüdma. Quadide Rahvuste kross toimub 7.-8. oktoobril Itaalias Cingolis.

Kevin Saare intervjuu: https://youtu.be/9ACDbp96Qr4?si=721p7isnQtXzth0E
Karl Robin Rillo intervjuu: https://youtu.be/5NXJIDtMwsM?si=AXjrsj2QGBvHKL4N
Rasmus Sõna intervjuu: https://youtu.be/6BO9Xa1TxuQ?si=Ui86NENt9WskfF3t