Jörgen Matthias Talviku alustas sisekrossi hooaega Ameerikas

Nädalavahetusel toimus Topekas GT ArenaMotocrossi hooaja esimene etapp. CREO KTM meeskonna ridades tegi oma esimese hallivõistluse Ameerikas ka Jörgen-Matthias Talviku. Esimesel võistlusõhtul õnnestus Talvikul finaalidesse jõuda ja ta teenis kümnenda koha.

Kaheksast etapist koosneval sarjal on igal etapil kavas kaks võistlusõhtut, seega jagatakse punkte kuueteistkümnel õhtul. Talviku debüüt esimesel võistlusõhtul uue meeskonna eest oli igati korralik. Ajasõitude järgi läks ta esimesse eelsõitu ja see õnnestus tal lõpetada kolmandana ning finaalikoht oligi koheselt tagatud.

Kahes finaalsõidus olid Talviku tulemused mõlemas sarnased, kahel korral lõpetas ta sõidud kümnendana. Sõitudes sai ta juba tunda ka sisekrossi “mõnusid” kui rajal on vähe ruumi ja kõik on valmis sind igal võimalusel pikali sõitma.

Õhtu kokkuvõttes tuli Talviku 16 punktiga kümnendale kohale. Esikoha teenis 25 punktiga Michael Hicks (Yamaha), teine oli 24 punktiga Cheyenne Harmon (Yamaha) ja kolmas 23 punktiga Chase Marquier (KTM).

Teisele võistlusõhtule läks Talviku vastu juba suuremate lootustega, kuid võistlusõhtu jäi meie mehel väga lühikeseks. Eelsõit jäi Talvikul pooleli ja sellega oligi õhtu lõppenud. Kahe etapi jrel hoiab Talviku 16 punktiga 12. kohta.