Sõmerpalus sõideti pühapäeval Adrenalin Arena Kids Cup esimene etapp

Pühapäeval 10. detsembril toimus Sõmerpalus Adrenalin Arena Kids Cup esimene etapp. Kõige kiiremas MX Open klassis viis esikoha koju soomlane Eelis Viemerö, 125cc klassis oli parim Travis Leok.

MX Open ja 125cc klassis pidasid oma võistlussõidud koos. Esimest sõitu asus stardi järel juhtima MX Open klassi arvestusse kuulunud Sebastian Leok, talle järgnesid soomlane Eelis Viemerö ja 125cc klassi sõitja Travis Leok. Kohe sõidu alguses suutis Robin Kruuse kolmanda koha Travise käest ära võtta, kuid juba ring hiljem tõusis Travis uuesti kolmandaks. Sebastian Leok hoidis liidrikohta enda käes ja kui sõidu teises pooles soomlane ka korra eksis ei olnud tema võidus enam kahtlust. Sebastian võitis sõidu soomlase ees lõpuks 16 sekundiga. Open klassi arvestuses tuli kolmandana finishisse Juri Vinogradov. 125cc klassi parim oli lõpuks Travis Leok, teise koha sai Trevors Berzins Briksis ja kolmanda koha Max Lindström.

Teises võistlussõidus pääses stardi järel liidrikohale Viemerö, teise koha võttis sisse Vinogradov ja kolmanda koha Sebastian Leok. Leok suutis Vinogradovist kiirelt mööduda ja ta hakkas soomlast jälitama. Ta survestas soomlast kogu sõidu jooksul, kuid kolm ringi enne sõidu lõppu Sebastian eksis ja kaotas aega ja sellega oli soomlane eest pääsenud. Viemerö võttis esikoha, Leok lõpetas teisena ja Vinogradov kolmandana. 125cc klassis oli kindlalt parim Travis Leok, teise koha sai Lindström ja kolmanda koha Berzins Briksis.

Open klassi kokkuvõttes kuulus esikoht 47 punktiga Viemeröle, teine oli samade punktidega Sebastian Leok ja kolmas 40 punktiga Juri Vinogradov. 125cc klassi esikoht läks 50 punktiga Travis Leokile, teise koha sai 42 punktiga Lindström ja kolmanda koha 42 punktiga Berzins Briksis.


Lucas Leok

85cc klassis lahutas ajasõidus kahte esimest vaid 0,023 sekundit. Napi esikoha teenis Lucas Leok ja teise aja sõitis välja Enriko Peilman. Esimest sõitu asus stardi järel juhtima Leok ja Peilman võttis sisse teise koha. Kaks esimest sõitsid ratas-rattas enamuse sõidust ja Leok suutis liidrikohta end käes enamuse ajast hoida. Veel viimasele ringile läksid poisid Leoki juhtimisel. Finishisse jõudis aga esimesena lõpuks Peilman, sest sõiduvea teinud Lucas kukkus. Lucase õnneks oli edu kolmandal kohal olnud Karl Teesalu ees piisavalt suur, et ikkagi teisel kohal finishijoon ületada.

Teist sõitu asus juhtima taas Leok, talle järgnesid soomlane Eeka Laaksonen ja avasõidu võitja Peilman. Peilman sai kiirelt soomlasest mööda ja asus Leokit taas jälitama. Lucas teist korda aga sama viga korrata ei kavatsenud. Ta hoidis esikohta enda käes kõik ringid ja suutis sel korral ka viimase ringi puhtalt läbida ning võttis 5 sekundilise edumaaga võidu Peilmani ees. Kolmandana tuli finishisse taas Teesalu.

Etapi kokkuvõttes kuulus esikoht 47 punktiga Lucas Leokile, teise koha sai 47 punktiga Enriko Peilman ja kolmanda koha 40 punktiga Karl Teesalu.

Kõige rohkem osavõtjaid oli klassis 65cc ja seal tuli sõitjad kvalifikatsiooni järel jaotada kiiruse järgi kahte gruppi. Kiirema grupi avasõitu läksid stardi järel juhtima lätlased. Liidrikoha võttis enda kätte Jekabs Gailis, teine oli Rudolfs Spila ja kolmas Dominiks Selis. Rajal hakkas kõige kiiremini liikuma aga Johann Hansman, kes mõne ringiga suutis lätlastest mööduda ja esikohale tõusta. Seejärel liikus ta teistel juba püüdmatult eest ära ja võttis kindla võidu. Teiseks tõusis soomlane Mikke Lindström ja kolmandaks Aston Kõiv.

Teises sõidus pani Hansman asjad paika juba stardi järel. Ta võttis liidrikoha enda kätte kohe alguses ja sõitis teistel taas eest ära ning teenis kindla esikoha. Teisena tuli finishisse lätlane Gailis ja kolmanda soomlane Lindström.

Etapi kokkuvõttes kuulus esikoht 50 punktiga Hansmanile, teine oli 42 punktiga Lindström ja kolmas 38 punktiga Gailis.

50cc klassi esimese sõidus võitis Bruno Geitlus, teise koha sai Noels Ballods-Nagradovs ja kolmanda koha Juss Joosep Abram. Ka teises sõidus oli parim Geitlus, teisena lõpetas Erics Ancupans ja kolmandana Ralf Siks. Etapi kokkuvõttes kuulus esikoht 50 punktiga Geitlusile, teine oli 36 punktiga Siks ja kolmas 36 punktiga Abram.

50 Mini klassi avasõidus võitis Tairon Muttik, kuid kuna teises sõidus jäi ta alles viiendaks, siis kokkuvõttes oli Muttik 41 punktiga kolmas. Mõlemad sõidud lõpetas teisena Gregor Raal, kuid sellest piisas, et kokkuvõttes 44 punktiga esikoht teenida. Teise koha sai Steven Karakatš, sõidud lõpetas ta neljandana ja esimesena.

Pitbike Semi klassis oli mõlemas sõidus kiireim Matis Heinpõld ja talle kuulus 50 punktiga ka esikoht. Mõlemad sõidud teisena lõpetanud Marko Lepik tuli 44 punktiga teiseks ja mõlemas sõidus kolmas olnud Kriston Hint oli 40 punktiga kolmas. Juunioride klassis võttis esikoha 50 punktiga Samuel Sarv, teine oli 44 punktiga Aleksander Hüva ja kolmas 35 punktiga Deiro Pill.

Teine etapp toimub 21. jaanuaril

Fotod: Urmo Sibul