Jörgen-Matthias Talviku jätkab Ameerikas kuuendal kohal

Möödunud nädalavahetusel sõideti Kansas Citys GT Arena Motocrossi üheteistkümnes ja kaheteistkümnes etapp. Talviku jõudis Pro klassis mõlemal võistlusõhtul finaali ja sai seal seitsmenda ja viienda koha. Sarja kokkuvõttes hoiab meie mees kuuendat kohta.

11. etapi võistluspäeva alustas Talviku väga hea eelsõiduga. Stardi järel võttis ta sisse teise koha ja suutis seda positsiooni kuni finishini hoida. Sellega oli pääs finaalidesse tagatud ning boonusena sai osaleda ka mees-mehe vastu võistlusel. Jörgen-Matthias jõudis seal lõpuks finaalu, kus tuli tunnistada Michael Hicksi paremust.

Esimeses finaalsõidus tegi Talviku taas väga hea stardi ja ta võttis Hicksi järel sisse teise koha. Neli ringi püsiski Jörgen-Matthias teisena, kuid siis ta kukkus ja langes viimaseks. Kuna hiljem tuli sisse veel üks ajakaotus, siis avasõidus tuligi leppida viimase kohaga. Sõidu võitis Hicks.

Teist sõitu alustas Talviku viiendana. Meie mehe ees neljanda koha võttis sisse kuulus Mike Alessi. Jörgen-Matthiasel püsis Alessi järel viiendal kohal kogu sõidu. Nimekast ameeriklasest mööduda ei õnnestunud ja Talviku lõpetas sõidu viiendana. Esikoha teenis taas Hicks.

Etapi kokkuvõttes tuli Talviku 19 punktiga seitsmendale kohale. Esikoha teenis 25 punktiga Hicks, teine oli 24 punktiga Carter Gordon ja kolmas 23 punktiga Chase Marquier.

Päev hiljem toimunud 12. etappi alustas Talviku taas väga hea eelsõiduga. Stardi järel oli Talviku neljas ja sõidu lõpuks õnnestus tal tõusta teiseks. Tänu sellele pääses ta taas mees-mehe vastu võistlusele, mille ta lõpetas seekord neljandana.

Esimeses finaalsõidus suutis Talviku ilusa stardiga kolmanda koha sisse võtta. Kolmandal ringil tuli sisse väike sõiduviga ja ta langes üheksandale kohale. Sealt suutis ta sõidu lõpuks kuuendaks tõusta. Esikoha võttis taas Hicks.

Teises sõidus oli Talviku start taas väga hea ja jälle pääses ta kolmandale kohale. Kahel järgneval ringil pääsesid kaks konkurenti temast mööda ja pikka aega hoidis Talviku viiendat kohta. Kaks ringi enne sõidu lõppu kukkus aga teisel kohal sõitnud Marquier ja Talviku jõudis finishisse neljandana. Esikoht läks taas Hicksile.

Etapi kokkuvõttes tuli Talviku 21 punktiga viiendaks. Esikohta teenis 25 punktiga Hicks, teine oli 24 punktiga Ben Nelko ja kolmas 23 punktiga Mike Alessi.

Jörgen-Matthias Talviku: “Väga lahe tunne võistelda sellise ägeda publiku ees. Lõpetasin päevad seitsmendana ja viiendana. Mõlemad eelsõidud õnnestus lõpetada teisena ja sain tänu sellele sõita ka mees-mehe vastu võistlust. Mu sõiduvorm on paranenud ning õnnestus ka head stardid teha. Iga võistlusega tunnen ennast kindlamini eesotsa meestega võideldes.”

Sarja kokkuvõttes hoiab Talviku 156 punktiga kuuendat kohta. Esikohal on 204 punktiga Hicks, teine on 190 punktiga Nelko ja kolmas 187 punktiga Marquier.

Foto: Angie´s Photography