Vägevas hoos olev Harri Kullas võitis Briti hallikrossi sarjas kaks etappi järjest

26-27. jaanuaril sõideti Aberdeenis Briti hallikrossi sarja viies ja kuues etapp. Suurepärase nädalavahetuse tegi seal FUS Marsh Geartec Racing meeskonna eest sõitev Harri Kullas, kes võttis võidud mõlemal õhtul ning tõusis vaid punkti kaugusele sarja üldliidrist Jack Brunellist.

Viiendat etappi alustas Kullas esikohaga kvalifikatsioonis, kus ta edestas teiseks tulnud prantslast Thomas Do´d 0,2 sekundiga. Esimeses eelsõidus võttis Kullas stardivõidu ning asus kohe teistel eest ära liikuma. Harri oli rajal kindlalt kõige kiirem ning ta võttis lõpuks esikoha koguni 10 sekundilise edumaaga hispaanlase Jorge Zaragoza ees.

Teises eelsõidus Kullase start nii hästi ei õnnestunud ja avaringil oli ta kolmandal kohal. 10 ringilise sõidu keskpaigaks oli Kullas aga juba liider ning ta jõudis taas võidukalt ka finishisse. Kullasele järgnesid Pierre Lozzi ja sarja liider Brunell.

Finaalsõitu asus stardi järel juhtima kuulus ameeriklane Justin Bogle, talle järngesid Do ja Zaragoza. Kullas oli stardi järel alles viies. Kullas hakkas rajal aga kohe kiirelt liikuma ja peagi tõusis ta kolmandale kohale Bogle ja Brunelli järelele. Ka Brunell ei suutnud meie meest pikalt enda seljataga hoida ja peagi tuli tal juba Kullase paremust tunnistada. Kullas asus seejärel jahtima ameeriklast, kellest ta samuti rajal kiiremini liikus. Vaid mõned ringid enne sõidu lõppu suutiski Kullas liidrist mööduda ja teenis ülimagusa esikoha. Bogle lõpetas sõidu teisena ja Brunell kolmandana.


Harri Kullas esikoha poole liikumas

Järgmisel päeval sõidetud kuuenda etapi kvalifikatsioonis jätkas Kullas sealt kus eelneval õhtul lõpetas. Ajasõidus kuulus talle taas esikoht Lozzi ja Brunelli ees. Esimeses elsõidus jäi Harri stardi järel aga viimaste sekka ning ees ootas kõva pingutus. Kullas suutis kiiresti mitmeid möödasõite teha ning tõusis lõpuks kolmandale kohale Zaragoza ja Brunelli järele.

Teises eelsõidus võttis Kullas stardi järel sisse kolmanda koha. Tema ette pääasesid Zaragoza ja Do. Mitmeid ringe sõitis esikolmik samas järjestuses, kuid sõidu keskel suutis Kullas mõlemast mööduda ning võttis esikoha. Teisena lõpetas Zaragoza ja kolmanda Do.

Finaalis tegi Kullas väga hea stardi ja ta asus Do järele teisele kohale. Prantslane suutis Kullast enda seljataga hoida kuus esimest ringi. Seitsmendal ringil leidis Kullas võimaluse möödumiseks ning asus sõitu juhtima. Sealt edasi oli kõik juba meie mehe kontrolli all. Ta näitas rajal pidevalt kiiremaid ringiaegu ja kasvatas iga ringiga oma edumaad järgnevate ees. Finishisse jõudes oli Kullase edu teisena lõpetanud Brunelli ees koguni 12 sekundit. Kolmanda koha teenis Do.

Kahel päeval järjest kaks etapivõitu teeninud Kullas tõusis sarja üldkokkuvõttes vaid punkti kaugusele liidrikohta hoidvast Brunellist. Britil on kuue etapi järel koos 72 punkti ja Kullasel 71 punkti. Kolmandal kohal on 52 punktiga Bogle.

Järgmine etapp sõidetakse juba 3. veebruaril Birminghamis.

Üldseis

 

Fotod: Arenacross UK