Jörgen-Matthias Talviku jätkab GT Arena Motocrossi sarjas kuuendana

Nädalavahetusel sõideti Kansas Citys GT Arena Motocrossi sarja kaks etappi. Jörgen-Matthias Talviku lõpetas etapid vastavalt seitsmendal ja kuuendal kohal ning enne viimaseid kahte etappi hoiab ta Pro klassis kuuendat kohta.

Kansas City esimese võistluspäeva algus ei õnnestunud Jörgen-Matthiasel just kõige paremini. Tal tuli eelsõidus leppida kuuenda kohaga ning finaali pääsemiseks tuli seetõttu teha veel üks sõit. Seal õnnestus meie mehel kõik suurepäraselt ja ta võttis esikoha ning tagas pääsu põhisõitudesse.

Esimest sõitu alustas Talviku ilusa stardi ja ta võttis sisse kolmanda positsiooni. Sõidu keskel pääsesid mitmed konkurendid aga Talvikust mööda ja finishis oli eestlane seitsmendana. Teises sõidus nii head starti Talvikul teha ei õnnestunud, kuid sõidu lõpptulemus oli sama nagu avasõidus.

Päeva kokkuvõttes teenis Talviku 19 punktiga seitsmenda koha. Esikoht läks 25 punktiga Michael Hicksile, teine oli 24 puntktiga Ben Nelko ja kolmas 23 punktiga Chase Marquier.

Järgmisel päeval peetud etappi alustas Talviku eelsõidu neljandana kohaga ning ta tagasi otse edasipääsu põhisõitudesse. Avasõidus võttis Jörgen-Matthias stardi järel sisse seitsmenda koha. Üsna kiirelt tõusis ta kuuendaks ning sellel positsioonil tuli ta ka finishisse. Teises sõidus tegi Talviku super stardi ning ta sai enda nimele stardivõidu. Mitu ringi hoidis Jörgen-Matthias seejärel teist kohta. Sõidu jooksul said mõned konkurendid temast ikkagi mööda ning finishisse jõudis Talviku viiendana.

Etapi kokkuvõttes teenis Talviku 20 punktiga kuuenda koha. Esikoht läks 25 punktiga taas Hicksile, teine oli 24 punktiga Mike Alessi ja kolmas 23 punktiga Ben Nelko.

Sarja kokkuvõttes on Talviku 160 punktiga kuuendal kohal. Liider on 204 punktiga Hicks, teisel kohal asub 193 punktiga Nelko ja kolmandal kohal 188 punktiga Marquier.

Jörgen-Matthias Talviku: “Reedel ja laupäeval toimusid Arenacross-i sarja etapid uuesti Kansases. Reedene päev kulges pigem üle kivide ja kändude. Ei leidnud sellist julget minekut üpris libedates oludes. Päeva kokku 7. koht.Laupäeva finaalsõitudes suutsin ennast kokku võtta ja hoopis paremini võidelda. Sõitudes 6-5, mis kokku andsid 6. koha etapi arvestuses. Teise finaalsõidu stardivõit oli üpriski magus. Juba selle nädala reedel ja laupäeval viimased Arenacross-i etapid Springfield-s ja peale seda saame hakata rohkem vormi nühkima superkrossi radadel. Minu superkrossi debüüt on kavas 24. veebruaril Arlingtonis Texases, mis on 250 idaranniku meistrivõistluste teine etapp. Suur suur tänu, kes toeks on!”

Foto: Angie´s Photography