Hannes Soomer jätkab Saksamaa meistrivõistlustel

Teise sõidu poodium vasakult Hannes Soomer, Florian Alt ja Bastien Mackels. IDM_Bjoern Gramm

Eesti nobedaim tsiklimees plaanib Maarjamaist päritolu võistkonnaga osaleda IDM-sarjas ka käesoleval aastal. Lahti seletatult on tegu Saksamaa meistrivõistlustega mootorrataste ringrajasõidus (Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft), ainult et sellel aastal leiate Hannese Honda asemel BMW sadulast. Nimelt hakkab „Helesinise unistuse“ värve kandma BMW M1000 RR, mis senise kogemuse kohaselt stardirivi võimsaim sõiduriist.

Asjaomaste sõnul olevat olnud tegu pakkumisega, millest ei saanud keelduda. „Meie jaoks kukkusid mitmed pusletükid õigetesse kohtadesse,“ ütles Hannes uudist teatavaks tehes. „Meil on nüüd kiireimate konkurentidega võrreldav tehnika, meeskonna jaoks läheb elu lihtsamaks, sest me ei pea tegelema enam nii palju tootearendusega ja mulle istub ka kaubamärk, sest meie peres on ägedamad elamused olnud seotud just BMW sõidukitega.“

Esmatutvus tehakse uue sõjaratsuga veebruari alguses Hispaanias toimuvas treeninglaagris ja hooaja avavõistlus leiab aset viiendal mail Sachsenringil (03.-05.05.). Lisaks plaanib Hannes osaleda ka kodustel Eesti meistrivõistluste etappidel, ent tänase võistluskalendri kohaselt saab ilmselt startida vaid kahel üritusel, sest ülejäänud kattuvad Saksamaa meistrivõistluste etappidega. IDM-sarja võistluskalendri leiate aadressilt idm.de ja võistlusi saab jälgida YouTube vahendusel.