Pühapäeval toimus Sõmerpalus Adrenalin Arena Kids Cup sarja kolmas etapp

Pühapäeval 11. veebruaril toimus sõideti Sõmerpalus Adrenalin Arena Kids Cup sarja kolmas etapp. Võistlejate arv jäi võrreldes eelmiste etappidega natuke väiksemaks, kuid need, kes sarja kokkuvõttes soovisid kõrgele jõuda olid kohal.

Alustame kõige kiiremast MX Open ja 125cc klassidest. MX Open klassi üldliider Sebastian Leok jäi Itaalia meistrivõistluste tõttu kolmandast etapist eemale ja see andis võimaluse teistele. Kogu võistluspäeva domineeris Juri Vinogradov. Ta näitas juba ajasõidus, et on teistest üle ja nii läks ka võistlussõitudes. Vinogradov võitis mõlemad sõidud ning teenis ka 50 punktiga etapivõidu. Mõlemas sõidus üritas Robin Raudsepp liidriga sammu pidada, kuid sel korral see ei õnnestunud ja leppida tuli teise kohaga. Kolmandana lõpetas mõlemad sõidud Lars-Eerik Aigro. Kolme etapi järel tõusis klassi liidriks Juri Vinogradov.

Ka 125cc klassi arvestuses oli esikolmik mõlemas sõidus sarnane. Kindlad sõiduvõidud teenis lätlane Adrians Drozds, kellele kuulus ka 50 punktiga etapivõit. Kahel korral oli teine soomlane Max Lindström ja kolmas Kelvin-Kristen Külv. Enne viimast etappi hoiab klassi esikohta nüüd enda käes Lindström.

85cc klassis oli kolmandal etapil taas stardis vahepeal välislaagris viibinud Lucas Leok. Ajasõidus näitas kiireimat ringiaega eelmise etapi parim Enriko Peilman, Leok oli teine ja Gregor Lootus kolmas. Võistlussõitudes näitas parimat minekut aga Leok. Peilman küll üritas vastu hakata, aga mõlemas sõidus oli Lucase edu üsna korralik ja ta võttis kindlad esikohad. Peilman lõpetas mõlemad sõidud teisena. Kolmandale kohale pidasid lahingut 85cc klassis esimest hooaega sõitvad Robin Robert Mooses, Enri Lustus ja Gregor Lootus. Mõlemad sõidud õnnestunud lõpuks kolmandana lõpetada Moosele, kes teenis ka päeva kokkuvõttes kolmanda koha. Viimasele etapile läheb vasti kindla liidrina Peilman.

65cc klassis mahtusid esmakordselt sel hooajal kõik osalejad ühte starti. Kohe esimene start hakkas väikese külakuhjaga. Liidrikoha võttis enda kätte Johann Hansman. Sõidu jooksul suutis temast mööduda Aston Kõiv, kuid lõpuks tõusis Hansman taas liidriks ning võitis sõidu. Kõiv lõpetas teisena ja soomlane Mikke Lindström kolmandana. Ka teises sõidus toimus stardikurvis kukkumine, kuid keegi õnneks viga seal ei saanud. Liidrikoha võttis enda kätte Lindström, kuid peagi möödus temast Hansman, kes juhtis sõitu seejärel kuni finishini. Lindström lõpetas sõidu teisena ja rajal väga head kiirust näidanud Kõiv kolmandana.

Etapi kokkuvõttes oli 50 punktiga esimene Hansman, teise koha sai 42 punktiga Lindström ja kolmanda koha 42 punktiga Kõiv. Viimasele etapile läheb kindla liidrina vastu Hansman, kes on seni kõik kolm etappi täiseduga võitnud.

50cc klassis käis rajal 13 võistlejat. Mõlemas sõidus oli parim Bruno Geitus, kes 50 punktiga ka esikoha teenis. Avasõidu lõpetas teisena Noels Ballods Nagradov ja kolmandana Eriks Ancupans. Teises sõidus vahetasid Nagradov ja Ancupans omavahel kohad ja seetõttu tuli kokkuvõttes 42 punktiga teiseks Ancupans ja samade punktidega jäi kolmandaks Nagradov.

50 Mini klassi avasõidus teenis esikoha Tairon Muttik, teise koha sai Kregor Raal ja kolmanda koha Otto Hanso. Teises sõidus suutis võidu võtta aga Raal, kes tänu sellele ka etapivõidu teenis. Sõidu teisena lõpetanud Muttik oli kokkuvõttes teine ning kolmandana finishisse taas tulnud Hanso oli kolmas ka päeva kokkuvõttes.

Kolmandale etapile oli kohale tulnud koguni 10 naisterahvast ja neile korraldati eraldi võistlussõidud. Mõlemas sõidus oli teistest kõvasti üle Rita-Liisa Mooses, kes 50 punktiga kindla esikoha teenis. Teisest kuni neljanda kohani käis tihe heitlus Keity Kuuse, Juta Saani ja Celiin Jõesaare vahel. Avasõidu lõpetas teisena Jõesaar ja kolmandana Kuus. Teises sõidus pani kohad paika start. Kolmikust tegi parima stardi Kuus, talle järgnesid Jõesaar ja Saan. Kolmik sõitis tihedalt koos, kuid keegi möödasõite teha ei suutnud ja nii tuli teisena finishisse Kuus ja kolmandana Jõesaar. Päeva kokkuvõttes tuli 42 punktiga teiseks Kuus ja kolmandaks Jõesaar. Eraldi tuleb ära märkida Lily Tera, kes oma väikese 65cc rattaga suurte naiste vahel koguni viienda koha teenis.

Pitbike Semi klassis võitlesid esikoha eest taas Marko Lepik ja Matis Heinpõld. Kui avasõidus oli parem Heinpõld, siis teises sõidus suutis esikoha endale napsata Lepik, kes tänu sellele ka etapivõidu enda nimele sai. Heinpõld lõpetas päeva teisena ja mõlemad sõidud kolmandana lõpetanud Priit Lepik oli kolmas.

Pitbike Semi Junior klassi parim oli Samuel Sarv. Ta võitis taas mõlemad võistlussõidud ja teenis järjekordse etapivõidu. Etapi kokkuvõttes tuli teiseks Janari Viidik, sõidud lõpetas ta kolmandana ja teisena. Kolmas koht läks Mairo Usinale, kes sõitudes oli kuues ja kolmas.

Viimane etapp sõidetakse Adrenalin Arenal 10. märtsil.