Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni (EMF) kasutuses on uued mootorrataste helitaseme mõõtjad

Rahvusvaheline Mootorrattaspordi Föderatsioon (FIM) tegeleb pidevalt keskkonnasõbralike lahenduste uurimise, leidmise ja nende rakendamisega. Koostöös FIM-ga teeme seda ka meie. FIM-i eesmärgiks on koos toetajatega aidata ja edendada rahvuslikke föderatsioone motospordi jätkusuutlikkuse edendamisel. 25 aastat tagasi FIM poolt algatatud Ride Green programmi üheks osaks on mürataseme vähendamine nii võistlustel kui ka treeningutel. 2021 välja kuulutatud kampaania nägi ette rahvuslikele föderatsioonidele kaasaaegsete ja ainult motospordi tarbeks disainitud Race Patrol helimõõtjate tarnimist.

EMF on tsiklite mürataset mõõtnud juba 2008-ndast aastast ning toetab oma tegevustega edasi FIM-i poolt algatatud projekti. Seetõttu avaldasime soovi taotleda uued helitaseme mõõtjad ka Eestisse. Olime protsessis edukad ning omame nüüd kahte uut mootorrataste heli mõõtmise komplekti koos statiivide ja vajalike IT lahendustega. Seadmetega käivad kaasas pädevad kasutusjuhendid.

FIM tehnilise komisjoni ja EMF Safety komisjoni liikme Allan Laurimäe sõnul on uued mootorrataste helitaseme mõõtjad Eestile väga vajalikud. „Julgustan neid seadmeid kasutama erinevatel motospordi võistlustel Eestis“. „Seadmete kasutamisel saavad vastavad inimesed instruktaaži ja koolituse“, lisas Laurimäe. Tema sõnul saab Race Patrol Lite aparatuuriga lisaks helitasemele mõõta ka mootori pöördeid, et vältida võimalikke reeglite vastaseid manipulatsioone selle mõõtmise käigus.

Fotol: Allan Laurimäe, FIM tehnilise komisjoni ja EMF Safety komisjoni liige
Foto autor: Karli Saul