Jörgen-Matthias Talviku pääses Daytona superkrossil napilt õhtusesse põhiprogrammi

AMA superkrossi sarja kaheksas etapp toimus möödunud nädalavahetusel kuulsal Daytona ringrajal. Oma elu teise etapi tegi seal kaasa Creo KTM meeskonna eest sõitev Jörgen-Matthias Talviku. Meie mees pääses napilt taas peale õhtusesse programmi, kuid finaalikoht jäi ka sel korral püüdmatuks.

Võistluspäeval ja eriti just kvalifikatsioonide ajal mängis suurt rolli vihm, mis väikeste vahedega raja korralikult pehmeks tegi. Kahel korral käis vihm üle raja just vahetult enne Talviku grupi kvalifikatsiooni. Esimese kvalifikatsiooni järel oli Talviku kokku 41 esimesel kohal, õhtusesse programmi aga said peale just 40 kiiremat.

Enne teist kvalifikatsiooni muutis vihm raja aga eriti raskesti läbitavaks ja ajaparandusi oli praktiliselt võimatu teha. Täpselt nii ka läks ja kehtima jäid esimese kvalifikatsiooni ajad ja Talviku nende põhjal oleks esimesena välja jäänud. Jörgen-Matthiase õnneks sai ta siiski esimese reservsõitjana võimaluse startida.

Teises eelsõidus rajale tulnud Talviku kukkus kohe sõidu alguses ja sellega olid kõik võimalused 9 parema sekka tulla läinud. Jörgen-Matthias sõitis sõidu siiski lõpuni ja sai kirja 18. koha. Lõhutussõidus ei suutnud Talviku head starti teha ja tal tuli tagantpoolt tulema hakata. Raskel rajal suutis ta suuremaid vigu seekord vältida ning tulemuseks 13. koht. Finaali edasi läksid neli kiiremat.

250 Ida klassis teenis karjääri esimese etapivõidu prantslane Tom Vialle (KTM), teiseks tuli Cameron Mcadoo (Kawasaki) ja kolmandaks Seth Hammaker (Kawasaki). Pärast kolme etappi on liidrikohal 52 punktiga britt Max Anstie (Honda), teiseks tõusis 51 punktiga Mcadoo ja kolmas on 51 punktiga Pierce Brown (GASGAS).

450 klassis näitas klassi Jett Lawrence (Honda), kes kolmandalt kohalt liidriks tõusis ja teistel eest ära sõitis. Teisena lõpetas etapi Eli Tomac (Yamaha) ja kolmanda Chase Sexton (KTM). Kokkuvõttes on 160 punktiga liider Jett Lwarence, teine on 150 punktiga Cooper Webb (Yamaha) ja kolmas 147 punktiga Sexton.

Järgmine etapp toimub juba uuel nädalavahetusel Birminghamis.

Jörgen-Matthias Talviku

Foto: CREO KTM