Lucas Leok tuli Hollandis teisele kohale

Möödunud nädalavahetusel alustati motokrossi hooaega Hollandis. Kuulsal ja ränkraskel Lieropi krossirajal toimus tugeva tasemeline rahvusvaheline motokross. Meie parima tulemusega sai hakkama 85cc klassis võistelnud Lucas Leok. Kahe sõidu kokkuvõttes tuli Leok teisele kohale.

Juba hommikuses ajasõidus näitas Leok, et ta on heas vormis ja võimeline poodiumikohtade eest võitlema. Ta pidi tunnistama vaid kahe konkurendi paremust ja sai kirja kolmanda ringiaja.

Avasõidus tegi Leok hea stardi ja ringile läks ta liidrite hulgas. Esimese poole sõidust hoidis Lucas neljandat kohta, kuid sõidu keskel õnnestus tal ühest konkurendist mööduda ja sõidu lõpetas Leok kolmandana. Teises sõidus pääses Leok stardist taas hästi minema ja ta võttis sisse teise koha. Kahjuks üsna pea ta aga kukkus ning langes seitsmendaks. Ülejäänud sõidust püüdis Lucas enda ees olevaid konkurente ning ta suutis lõpuks koguni teisele kohale tõusta.

Kahe sõidu kokkuvõttes teenis Leok teise koha. Poodiumit jagas ta kahe austerlasega, esikoha teenis mõlemad sõidud võitnud Ricardo Bauer ja kolmas oli Moritz Ernecker.

MX2 klassis oli võistlemas Richard Paat, kuid ajasõidus ta 55 kiirema hulka ei pääsenud ning põhisõitudes osaleda ei saanud. Esikoha teenis Kay de Wolf (Holland), teine oli Cas Valk (Holland) ja kolmas Hakon Fredriksen (Taani).

125cc klassis oli stardis Kaspar Uibu. Ajasõidus näitas Uibu 42 osaleja seas 36. ringiaega. Esimese võistlussõidu lõpetas Uibu 29. kohal ja teise sõidu 25. kohal. Võistluse kokkuvõttes sai ta 24. koha. Esikoht läks Gyan Doensenile (Taani), teine oli Maximilian Ernecker (Austria) ja kolmas Kasimir Hindersson (Soome).

MX1 klassis oli parim Jeffrey Herlings (Holland), teine Calvin Vlaanderen (Holland) ja kolmas Jago Geerts (Belgia).