Adrenalin Arena Kids IV etapp 2024

85cc üldvõitja

Pühapäeval, 10. märtsil toimus Sõmerpalu motohallis Adrenalin Arena Kids Cup viimane otsustav etapp. Paljud sportlased on juba välismaal laagrites ja ilmselt seetõttu jäi viimasel etapil osavõtjate arv tagasihoidlikumaks kui varem. Need kes sarja kokkuvõttes kõrget kohta soovisid olid siiski kohal ja andsid endast parima.

Kõige kiirmas MX Open klassis võttis viimasel etapil esikoha soomlane Jani Lähteenmäki. Soomlane pani oma esikohale hea aluse mõlemas sõidus tugeva stardiga ja ta pääses sõite kohe juhtima ning hoidis liidrikohta mõlemas sõidus kuni finishini enda käes. Kahel korral lõpetas sõidu teisena Lars-Eerik Aigra ja talle kuulus etapi kokkuvõttes samuti teine koht. Kolmas oli mõlemas sõidus Hendrik Soots.

Open klassis kokkuvõttes tuli hooaja arvestuses esikohale 144 punktiga Aigro, teise koha sai viimaselt etapilt vigastuse tõttu eemale jäänud Juri Vinogradov (130 punkti) ja kolmas oli 94 punktiga Sebastian Leok.

125cc klassi arvestuses oli viimasel etapil parim soomlane Max Lindström. Hooaja kokkuvõttes oli Lindström 176 punktiga ka parim. Teiseks tuli 100 punktiga Travis Leok ka kolmandaks 94 punktiga lätlane Adrians Drozds.

85cc klassis oli viimasel etapil võidukas Enriko Peilman. Peilman teenis etapivõidu mõlema sõidu esikohaga. Mõlemad sõidud lõpetas teisena Enri Lustus ja talle kuulus etapi kokkuvõttes teine koht. Kolmas oli kahel korral soomlane Eetu Laukkanen.

Hooaja kokkuvõttes tuli 85cc klassis esimeseks 191 punktiga Peilman, teise koha sai 147 punktiga Lustus ja kolmanda koha 122 punktiga Remy Raid.

65cc klassis oli kolm esimest etappi võitnud Johann Hansman ja ka viimasel etapil ei andnud ta midagi ära. Hansman võitis taas mõlemad sõidud ning teenis neljanda etapivõidu. Järgmistele kohtadele käis juba põnevam heitlus ja teise koha võitles mõlemas sõidus endale lõpuks välja Aston Kõiv, kes oli teine ka päeva kokkuvõttes. Kahel korral lõpetas sõidud kolmandana soomlane Mikke Lindström.

Hooaja kokkuvõttes tuli maksimaalse 200 punktiga esimeseks Hansman, teie koha teenis 164 punktiga Lindström ja kolmanda koha 160 punktiga Kõiv.

50cc klassis võttis viimasel etapil esikoha Harri Oja. Kui avasõidus oli Oja edumaa järgnevate ees üsna kindel, siis teises sõidus jagus põnevust kuni viimase kurvini. Oja juhatas ka teist sõitu, kuid Bruno Geitus oli liidril kohe seljataga ja finishis eraldas lõpuks poisse vaid 0,4 sekundit. Geitus oli teine ka esimeses sõidus ja päeva kokkuvõttes samuti teine. Kolmandaks tuli Noels Ballods-Nagradovs.

50cc klassi kokkuvõttes tuli esikohale 184 punktiga Geitus, teine oli 157 punktiga Ballods-Nagradovs ja kolmas 135 punktiga Juss Joosep Abram.

50 Mini klassis oli viimasel etapil parim Otto Hanso, teise koha sai Stevin Karakatš ja kolmanda koha Tairon Muttik. Hooaja kokkuvõttes oli parim 181 punktiga aga Gregor Raal, teise koha sai 166 punktiga Muttik ja kolmanda koha 164 punktiga Hanso.

Pitbike Semi klassis oli viimasel etapil mõlemas sõidus võidukas Marko Lepik. Teise koha sai etapi kokkuvõttes Kristel Raba, sõidud lõpetas ta teise ja kolmandana. Kolmas oli päeva kokkuvõttes Matis Heinpõld. Avasõidu seitsmendale kohale lisas Heinpõld teises sõidus teise koha punktid.

Sarja kokkuvõttes tuli esikohale 188 punktiga Lepik, teine oli 180 punktiga Heinpõld ja kolmas 144 punktiga Priit Lepik.

Pitbike Semi Juunioride klassis oli ka viimasel etapil taas parim Samuel Sarv, teise koha teenis Mairo Usin ja kolmanda koha Aleksander Hüva. Hooaja kokkuvõttes tuli esimeseks 200 punktiga Sarv, teine oli 162 punktiga Hüva ja kolmas 149 punktiga Usin.

MX Naiste klassis oli mõlemas sõidus parim Celiin Jõesaar. Teisele ja kolmandale kohale pidasid tulise heitluse maha Keity Kuus ja Juta Saan. Kui avasõidus suutis teisena lõpetada Kuus, siis teises sõidus võttis teise koha endale Saan. Tänu teise sõidu paremusele tuli päeva kokkuvõttes teiseks Saan ja kolmas oli Kuus.

Viimasel etapil osalesid ka MX Hobi klassi sõitjad. Esikoha teenis Patrik Vänskä, teine oli Matis Heinpõld ja kolmas Kenneth Lind.