Jörgen-Matthias Talviku jäi Birminghamis AMA superkrossil napi 2 kohaga finaalsõidust välja

Möödunud nädalavahetusel toimus Birminghamis AMA superkrossi sarja üheksas etapp. Taas oli rajal ka Jörgen-Matthias Talviku, kes tegi head sõidud ja oli väga lähedal juba finaali pääsemisele.

Talviku kuulus 250 Ida klassis kvalifikatsioonis B gruppi. Ajasõit õnnestus ta suurepäraselt ja oma grupis sõitis ta välja koguni teise ringiaja. Kolme grupi peale kokku oli ta oma ajaga üldarvestuse viieteistkümnes ning tagas kindlalt edasipääsu õhtusesse põhiprogrammi.

Oma eelsõidus tegi Talviku väga korraliku stardi ja esimese kurvis oli ta liidrite hulgas ja otse finaali edasi viival positsioonil. Esimesel ringil käis Talviku aga rajalt väljas ja kaotas kõvasti kohti ning langes neljateistkümnendaks. Järele jäänud aja jooksul suutis Talviku koha võrra oma positsiooni parandada ja tuli finishisse 13. kohal. Finaali pääs jäi lõpuks ikkagi 19 sekundi kaugusele.

Lohutussõidus oli vaja olla nelja parima seas, et veel finaalikoht lunastada. Start õnnestus Talvikul taas hästi ja avaringilt tuli ta tagasi seitsmendana. Kogu sõidu jooksul suutis Talviku korralikku kiirust näidata ja võitles iga positsiooni eest. Konkurendid olid agressiivsed ja üritasid meie meest mitmel korral rajalt välja puksida, kuid see neil ei õnnestunud. Jörgen-Matthias võitles kuni viimase ringini edasipääsu ees, mis jäi seekord veel napilt võtmata. Finishisse jõudis ta kuuendana, finaalikohast jäi lahutama vaid 5 sekundit.

Jörgen-Matthias Talviku: “Arengut täis võistluspäev! Hea meel oli ajasõidus kirja saada 15. aeg, mis näitab taaskord, et liigume õiges suunas ja potentsiaali jagub. Heat sõidus sain väga super stardi ja kurvi läksin Vialle kõrval teisena. Kahjuks esimese ringi sagina tõttu käisin rajalt väljas betooni peal ja kaotasin umbes 8 kohta olles ilusti 7. kohal, mis oleks mu otse finaali viinud, kui seal oleksin lõpetada suutnud. Finišhis 13.

Suutsin hästi ümber keskenduda lühikesel pausil ja ilusa Last Chance sõidu kokku panna. Lõpetasin täpselt pundis 6. kohal ja finaalkoht jäi 2. koha kaugusele. Eks muidugi kripeldab, aga see on motivatsiooniks edaspidiseks ja rõõm on näha arengusamme! Ühtlasi lõpetades Birminghamis 24. kohal, on see minu, kui ka üleüldse tiimi karjääri parim tulemus nii, et positiivseid killukesi jagub! Aitäh kõigile, kes kodudes pöidlaid hoiavad ja kaasa elavad! See tähendab minu jaoks palju!”

Järgmine etapp toimub juba sellel nädalavahetusel Indianapolises.