Aston Allas tuli Hollandis 9. kohale

Möödunud nädalavahetusel toimus Harfseni krossirajal Hollandi krossisarja Dutch Masters esimene etapp. 85cc klassis sai korraliku tulemuse kirja Aston Allas, kes etapi kokkuvõttes oli üheksas.

85cc klassis oli hommikuses ajasõidus kokku 51 poissi, kellest 40 kiiremat pääsesid põhisõitudesse. Aston Allas sõitis välja 13. ringiaja ning korralik stardikoht oli sellega tal tagatud.

Avasõidus oli Allas stardi järel top 20 piiri peal. Kohe sõidu alguses tegi ta mitmeid möödasõite ning tõusis 13. kohale. Seejärel andis Aston mõned positsioonid ära ja finishisse jõudis ta 15. kohal. Esikoha teenis Timo Heuver, teine oli Torre Van Mechgelen ja kolmas Ricardo Bauer.

Teises sõidus suutis Allas tunduvalt parema stardi teha ning avaringi järel oli ta kümnendal kohal. Ka sõit ise õnnestus võrreldes avasõidu palju paremini. Sõidu jooksul suutis Allas mitmest konkurendist veel mööduda ja finishisse jõudis ta kuuendana. Esikoha teenis taas Heuver, teine oli Van Mechgelen ja kolmas Ryan Oppliger.

Etapi kokkuvõttes tuli Allas 21 punktiga 9. kohale. Esikoha sai 50 punktiga Heuver, teine oli 44 punktiga Van Mechgelen ja kolmas 36 punktiga Bauer.

125cc klassis oli võistlustules Travis Leok. Ajasõidus teenis Leok 22. koha. Esimese võistlussõidu lõpetas Leok samuti 22. kohal, teises sõidus tuli ta finishisse 23. kohal. Etapi kokkuvõttes teenis Leok 2 punktiga 24. koha. Esikoht läks 47 punktiga soomlasele Kasimis Hinderssonile, teine oli 43 punktiga Gyan Doensen ja kolmas 42 punktiga lätlane Markuss Ozolins.

MX2 klassis osalesid Richard Paat ja Sebastian Leok. Esimesse ajasõidu gruppi kuulunud Leok oli kahekümnekolmas ning põhisõitudesse ei pääsenud. Teises grupis sõitis Paat välja 19. aja ning pääses napilt peale.

Avasõidu lõpetas Paat 36. kohal ja teise sõidu 31. kohal. Kokkuvõttes andis see talle 34. koha. Esikoht läks Cas Valkile, teine oli Rick Elzinga ja kolmas Oliver Oriol Vilar.

MX1 klassis teenis esikoha Jeffrey Herlings, teine oli Romain Febvre ja kolmas Calvin Vlaanderen.