Eestlased tõid Liepaja motokrossilt koju kolm esikohta

Pühapäeval 17. märtsil avati Liepaja krossirajal Lätis väline motokrossi hooaeg. Liepaja rada on kevadel üks esimesi, mis avatakse treeninguteks ja nüüd toimus seal ka hooaja esimene motokross, mis kuulub ka Baltic Sea Cup 2024 sarja. Kolmes masinaklassis õnnestus meie sõitjatel esikoht Eestisse tuua.

MX1 klassis näitas juba ajasõidus väga head minekut Gert Krestinov ja ka võistlussõitudes keegi talle vastu ei saanud. Esimest MX1 ja MX2 klassi ühist võistlussõitu alustas Krestinov alles kümnenda koha pealt, kuid üsna kiirelt hakkas ta liidritele kannale tõusma. Kolmandal ringil tõusis Krestinov juba kolmandale kohale ja veel kolm ringi hiljem oli ta juba liider. Sealt edasi juhatas ta sõitu võidukalt kuni finishini. Teisele kohale pidasid kõva lahingu maha Uldis Freibergs ja suurde klassi kolinud Meico Vettik. Finishis tuli Vettikul lõpuks vaid 0,6 sekundilise vahega lätlase paremust tunnistada.

Teises sõidus suutis Krestinov parema stardi teha ja see konkurentidele midagi head ei tähendanud. Juba neljandal ringil Kaarel Tilgast ja Vettikust ning tõusis sõidu liidriks. Finishis oli lõpuks tema edu teise koha ees üle kümne sekundi. Hea sõidu tegi taas Freibergs, kes lõpuks teisele kohale tõusis. Kolmandana lõpetas sõidu Tilk. Meico Vettik tuli finishisse viiendana.

Päeva kokkuvõttes kuulus esikoht Krestinovile, teine oli Freibergs ja kolmas Vettik. Kaarel Tilk sai neljanda koha ja Andero Lusbo kaheksanda koha.

MX2 klassi avasõidu võitis ülekaalukalt Markuss Kokins, talle järgnesid Jan Jakobson ja Joosep Pärn. Ka teises sõidus oli Kokins konkurentidest kõvasti üle ning ta teenis taas esikoha. Pärn lõpetas sõidu teisena ja Karl Kiil kolmandana. Jakobsoni sõitu jäi pooleli kohe sõidu alguses.

Päeva kokkuvõttes teenis esikoha Kokins, teine oli Pärn ja kolmas Kiil. Jakobson oli päeva kokkuvõttes viies ja Robin Kruuse kuues.

85cc klassis oli stardis suur hulk meie poisse. Kindlad esikohad teenis mõlemas sõidus Lucas Leok. Ka poodiumi järgnevad kohad kuulusid eestlastele. Mõlemad sõidud lõpetas Leoki järel teisena Marten Raud ja talle kuulus ka päeva kokkuvõttes teine koht. Poodiumi kolmandale astmele tõusis Enri Lustus, kes sõitudes oli neljas ja kolmas. Leslie Puller lõpetas päeva neljandana, Frankie Lvovs oli kümnes, Oskar Antson oli kaheteistkümnes ja Robin Arukase kolmeteistkümnes.

65cc klassis tuli esikohale Erki Raudnagel. Avasõidus kolmanda koha saanud Raudnagel suutis teise sõidu võita ja tänu sellele tuli ka üldvõit. Teiseks tuli lätlane Georgs Fridrihsons ja kolmas oli Johann Hansman. Sõidud lõpetas Hansman neljanda ja teisena. Aston Kõiv sai kuuenda koha.